Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 28/05/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Το παν είναι να βλέπεις μπροστά!
Να έχεις ...τις μαντικές ικανότητες που θα σε βοηθήσουν να δημιουργείς το μέλλον και με αργές αλλά σταθερές κινήσεις να ...χτίζεις αυτό που έχεις βάλει στο μυαλό σου.
Σίγουρα ο Τίτο δούλεψε αργά και μεθοδικά και προφανώς πίστευε ότι θα τα κατάφερνε πιο γρήγορα για να απολαύσει τα αποτελέσματα της μεθοδικής εργασίας του σχετικά με το Νότο της χώρας του που το ήθελε να καταλήγει ...εις τον αφρό της θάλασσας. Ένα εξοχικό παραθαλάσσιο όσο νάναι το ήθελε. Αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να απολαύσει μαριδούλα στα κάρβουνα και τσίπουρο ατενίζοντας από τη βεράντα του σπιτιού του τη μεγάλη θάλασσα και σχεδιάζοντας σχέδια για την ...ανάπτυξη του Αιγαίου.
Άφησε όμως πίσω του ...άξιους συνεχιστές του έργου του και εμπνευσμένους μελετητές και γνώστες της Ιστορίας. Εμφανίστηκε ...η Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία πραξικοπηματικά αγνοώντας το Πατριαρχείο Σερβίας που κάτω από τις τότε πιέσεις της κυβέρνησης του Βελιγραδίου δημιούργησε την αυτόνομη Αρχιεπισκοπή Αχρίδος του Αγίου Κλήμεντα, πρώτο βήμα στην τελικά μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της από τη σερβική Εκκλησία καταλήγοντας στη σημερινή μορφή. 
Και έχουμε τώρα ...εισαγόμενους ιστοριογράφους με απώτερο σκοπό τη ...συγγραφή εκ νέου της Ιστορίας ανάλογα πώς μας βολεύει με ...Θεϊκή επικάλυψη! Διότι πώς να ξαναγραφεί η Ιστορία; Να ερμηνεύσουμε τα γεγονότα διαφορετικά;
Να κάνουμε ...επιστροφή στο παρελθόν και να τροποποιήσουμε γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις; Τι λέει η επιστήμη επί τούτου; Μπορούμε να επιτευχθεί επιστροφή στο παρελθόν; Ακόμα δεν έχουμε εξελίξεις; Πρέπει να περιμένουμε δηλαδή;
Πού να βρούμε έναν Μαρκ Τουέν να μας γυρίσει πάλι πίσω στο χρόνο με τον Γιάνκη του Κονέκτικατ...;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου