Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/04/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Τελικά κανείς δεν χάνεται!
Όλοι, κάπου, κάποτε θα βρουν το δρόμο τους! Τι σαν δεν ανοίγουν τα βιβλία τους για διάβασμα και ακούν έναν εξάψαλμο από το πρωί μέχρι το βράδυ ...μάθε παιδί μου γράμματα!
Ουδείς χάνεται πλέον! Όλο και κάτι θα γίνει, ...έτσι όπως πάμε τα μη περιζήτητα επαγγέλματα βγάζουν περισσότερα λεφτά! Θα μου πεις υπάρχουν κι άλλα που βγάζουν πολύ περισσότερα  με ελάχιστη ...χειρωνακτική εργασία. Δεν μπορεί όμως να είμαστε όλοι τυχεροί! Ας αρκεστούμε και σ’ αυτά! Μην είμαστε πλεονέκτες!
Δεν είναι καλοδεχούμενη μια θέση στο δημόσιο; Πατείς με πατώ σε τρέχουν για να βάλουν μια επαγγελματική στέγη πάνω από το κεφάλι τους! Και δη του δημοσίου! Διότι το ελεύθερο επάγγελμα, άστα να πάνε, είναι μια πονεμένη ιστορία και θα παρεξηγηθεί ο όρος του ...καπιταλισμού!
Θες να μπεις στο δημόσιο! Πολύ καλά! Ας αρχίσουμε από τα μόρια. Πόσα μόρια χρειάζονται για την ...εισαγωγή; Τόσα! Θα τα βρούμε! Διότι τη σήμερον ημέρα εύκολα μπορείς να βρεις μόρια εισαγωγής εις τας επάλξεις του δημοσίου εργατικού βίου!
Καταγγελίες βγήκαν στην επιφάνεια για τίτλους σπουδών που πουλούσαν με το κομμάτι από πέντε χιλιάδες έως δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ. Προφανώς ανάλογα με την τελική βαθμολογία! Εκτός κι αν δεν παίζει ρόλο στην αύξηση των μορίων!
Βρέθηκε, λέει, ιδιωτικό ΤΕΕ στην Αρτα που έδινε πτυχία με το αζημίωτο φυσικά χωρίς να είναι υποχρεωτική η φοίτηση. Μόνο τα τελευταία τρία χρόνια η ανωτέρω σχολή χορήγησε 1.024 πτυχία. Οι κάτοχοι των πτυχίων έπαιρναν έως και χίλια μόρια για πρόσληψη στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, και πολλοί διορίστηκαν σε δημόσιες υπηρεσίες της Ηπείρου και της υπόλοιπης Ελλάδας. Φυσικά, μετά τη λήξη της ένορκης διοικητικής εξέτασης και τη δημοσιοποίηση του πορίσματος θα αποδοθούν και οι ευθύνες εφόσον οι καταγγελίες αποδειχτούν ασφαλείς και σύννομες! 
Γι’ αυτό δεν χάνεται κανείς! Όλο και κάποια ...σχολή θα βρεθεί να παράσχει πλούσια τα ελέη για τη μοριοδότηση των απανταχού επιθυμούντων την ιδιότητα του δημοσίου λειτουργού!
Βρέξει, χιονίσει!       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου