Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 18/11/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Δεν θέλεις να το πιστέψεις. Ούτε μπορούν να πιστέψουν τα μάτια σου αυτά που διαβάζεις. Διότι λες δεν είναι δυνατόν. Αποκλείεται. Για να είναι ψέμα είναι πάλι εξίσου εφιαλτικό. 
Από πού να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει; Από τις τομάτες και να καταργήσει τη χωριάτικη; Από το ρύζι και να καταργήσει από το ρυζόγαλο μέχρι το ριζότο; Από τις ελιές και να καταργήσει το ελαιόλαδο; Να καταρρεύσει συθέμελα ολόκληρη η μεσογειακή διατροφή;
Άνευ ελέγχου ...σπέρνουν τον πανικό στις καλλιέργειες ...μαϊμούδες φυτοφάρμακα εν γνώσει αρκετές φορές των παραγωγών και εν αγνοία των καταναλωτών!
Τα ...άνευ διαβατηρίου φυτοφάρμακα είναι κατά τριάντα τοις εκατό φθηνότερα και τα ...προτιμούν οι καλλιεργητές. Φυτοφάρμακα που είναι απαγορευμένα ως επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία. Και όχι μόνο! Τη μόλυνση του εδάφους που την πας; Φαύλος κύκλος!
Και αυτά τα φυτοφάρμακα σου λέει εισάγονται παράνομα από Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία...  Αυτό είναι που λέμε ...χημικός πόλεμος! Σώσον Κύριε το λαό σου...
Και επί πλέον η χώρα χαρακτηρίζεται ως πύλη για την Ευρώπη των κινέζικων φυτοφαρμάκων... Και όλα αυτά τα ...εισαγόμενα έχουν απαγορευθεί προ πολλού από την Ευρωπαϊκή Ενωση! Απλά εμείς ανακαλύψαμε ότι δεν βλάπτουν σοβαρά την τσέπη μας. Και ότι δεν βλάπτει την τσέπη μας είναι ...Θεός! Για τα υπόλοιπα... δεν πάει να καεί και το παλιάμπελο!
Και επί πλέον, ενώ στην Ευρώπη η συνταγογράφηση των φυτοφαρμάκων ισχύει εδώ και χρόνια για την πάταξη των λαθραίων φυτοφαρμάκων, στην χώρα μας περιμένουμε από το 1997 να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για να περιοριστεί στο ελάχιστο η αλόγιστη χρήση και νόμιμων και παράνομων φυτοφαρμάκων!
Και εν τω μεταξύ ροκανίζουμε με περισσή αφέλεια τα διάφορα ζαρζαβατικά και τα υπόλοιπα συναφή ελαφρά τη καρδία αγναντεύοντας ...το μέλλον με αισιοδοξία!
Ψεκάστε, σκουπίστε, ...τελειώσαμε!
Να ζήσουμε να ...μας θυμόμαστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου