Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ "   ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   05/11/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Από όπου και να το δεις, είμαστε αποκλεισμένοι!
Ανάσα δεν μπορούμε να πάρουμε, λες και είμαστε φυλακή στο Γκουαντάναμο. Υπό αυστηρό αποκλεισμό και ασφυκτική επιτήρηση! Το οξυγόνο όσο πάει και λιγοστεύει. Είμαστε περικυκλωμένοι.
Δεν κοιτάξαμε καλά τους τίτλους ιδιοκτησίας και την πατήσαμε. Πού βρεθήκαμε εδώ; Διότι όταν αγοράζεις οικόπεδο, ρωτάς για να μάθεις, τι γείτονες κυκλοφορούν στην περιοχή. Δεν αρκεί μόνο το οικόπεδο να είναι καλό. Θέλει και τους γείτονές του. Να βγεις το πρωί να πεις μια καλημέρα, να τους καλέσεις κάποιο απόγευμα για καμία μπιρίμπα, να κάνεις ένα φιλολογικό βραδινό, να οργανώσεις κανένα μπάρμπεκιου, μια κοινωνική συνάθροιση με ανθρώπους που να έχουν τέλος πάντων την ευγενή καλοσύνη να συμμετάσχουν στη χαρά σου ή στη λύπη σου με πραγματικά αισθήματα. Όχι μόνο ευχετήρια τηλεγραφήματα για το τυπικόν του πράγματος!
Από πάνω, αριστερά όπως βλέπεις το χάρτη, ξεροσταλιάζουν για την Άρτα, τα Γιάννενα, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα. Λίγο πιο δεξιά, και η Σκοπιανή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών η οποία καμαρώνει αυτάρεσκα για την επιστημονική της αυθεντία όσον αφορά την Ιστορία των Βαλκανίων έφτασε μέχρι τους Πομάκους της Θράκης και τους βαφτίζει Μακεδόνες Μουσουλμάνους. Εννοείται τι θεωρούν αυτοί Μακεδόνες! Άσε που κατά αυτούς η καταγωγή των Ελλήνων είναι κάπου από την Αφρική, κατά Σαχάρα μεριά. Σ’ ευχαριστώ Μεγαλοδύναμε! Έζησα να τ’ ακούσω κι αυτό. 
Αλλά από την άλλη, τους θεωρούν και οι άλλοι γείτονές μας οι της Ανατολής, τούρκους! Εννοείται ότι και οι υπόλοιποι Μουσουλμάνοι της ευρύτερης περιφέρειας της περιοχής θεωρούνται τούρκοι οι οποίοι συνθλίβονται κάτω από τη φασιστική μπότα της στυγνής Ελλάδας(!!!) Διότι ομιλούν εκ του ασφαλούς αφού οι Ελληνες από τα παράλια της Μ. Ασίας και της Κωνσταντινούπολης έχουν πλέον ...εξαφανιστεί μετά πολλών κόπων και βασάνων εκ μέρους τους με οργανωμένες και συστηματικές ενέργειες. Και ο χορός καλά κρατεί.  
Πού ήμασταν εμείς; Πού είμαστε εμείς;
Ουδείς γνωρίζει!
Προφανώς η εσωτερική μας ενασχόληση με τα διαδικαστικά της επικράτησης, η δημιουργία αντιθέτων στρατοπέδων και εσωτερικών αναταραχών δεν άφησαν χρόνο για να κοιτάξουμε λίγο έξω από το παράθυρο για να δούμε τι γίνεται στο δρόμο.
Και δεν αντιληφθήκαμε ...το μποτιλιάρισμα κάτω από τη μύτη μας, ούτε καν τις σειρήνες των αστυνομικών οχημάτων, ούτε τα φώτα που αναβόσβηναν σαν τρελά!
Η διάβαση πεζών παρέμεινε μια εικαστική παρέμβαση!
Πόσο αργά πια είναι τώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου