Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   18/06/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ



Και να που οι αποδείξεις καταφθάνουν και επαληθεύουν του λόγου το αληθές! Ότι σε κάθε ομάδα μικρή ή μεγάλη υπεύθυνος δεν είναι μόνο ο αρχηγός αλλά και τα μέλη που αποτελούν αυτή την ομάδα.
Σε μια χώρα υπεύθυνος είναι ο πρωθυπουργός, σε μια επιχείρηση είναι ο ιδιοκτήτης, σε μια οικογένεια είναι ο πάτερ φαμίλιας ...και εξαρτάται, σε μια υπηρεσία υπεύθυνος είναι ο διευθυντής και πάει λέγοντας...
Αν όμως τα μέλη που αποτελούν αυτές τις ομάδες ακολουθούν δική τους τακτική και νοοτροπία ο κάθε μικρόκοσμος πάει κατά διαόλου μεριά... Και ποιος είναι ο τελικός αποδέκτης των ευθυνών; Ο κάθε είδους ...προϊστάμενος.  
Τι να σου κάνει ο ΟΣΕ που σαν λέξη είναι μια αφηρημένη έννοια αλλά αποτελείται από συγκεκριμένα ζώντα άτομα; Πού να αποδοθούν ευθύνες;
Στον προϊστάμενο ή στους ευρισκόμενους υπό τις οδηγίες του; Διότι, αν τα μέλη που αποτελούν την ομάδα δεν εργάζονται με επαγγελματική ευσυνειδησία τι να σου φταίει ...ο αρχηγός; Το φταίξιμο του είναι ίσως στην έλλειψη αυστηρού ελέγχου. Αλλά πώς να τους ελέγξεις όλους;  
Εμπορική αμαξοστοιχία έτρεχε και σκορπούσε φωτιές στο διάβα της. Δεκαπέντε εστίες φωτιές προσπαθούσαν να κυνηγήσουν οι πυροσβέστες να σβήσουν κατά μήκος του σιδηροδρόμου στο Λιανοκλάδι. Δεν πήρε φωτιά το τραίνο αλλά τα πυρακτωμένα μέρη στο σύστημα τροχοπέδησης άρχισαν να προκαλούν απανωτές μικροεστίες στα ξερά χόρτα με κίνδυνο να φτάσουν στις διπλανές καλλιέργειες.
Πέρσι, πυρκαγιά, που προκλήθηκε από αντίστοιχη αιτία, είχε αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και απείλησε την κοινότητα Φραντζή.
Eχουμε συστήσει σε όλους τους φορείς να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα, καθαρίζοντας τα ξερά χόρτα”, δήλωσε ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής στη Στερεά Ελλάδα, κ. Φλώρος, και διευκρίνισε “μεταξύ των φορέων, που κλήθηκαν να πάρουν μέτρα, είναι και ο ΟΣΕ”.
Πού μπορούν να αποδοθούν ευθύνες για αμέλεια; Πώς να βοηθήσω τον προϊστάμενο μου να αποδείξω και εγώ ότι ο μικρόκοσμος μας λειτουργεί ρολόι; 
Ο πλανήτης δεν πρόκειται να σωθεί ούτε με τα συνέδρια ούτε με τις γραφειοκρατικές αποφάσεις μόνο. Όλων τα χέρια χρειάζονται.
Αρκεί να μην έχουν πάθει αγκύλωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου