Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 15/12/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Δεν πρόλαβαν να ξεκινήσουν!
Χάθηκαν μέσα στις ίδιες τους αδυναμίες και συγκρούσεις. Διότι δεν έχει γίνει ακόμα αντιληπτό γιατί θέμα ασχολούνται. Τους ενδιαφέρει ο πλανήτης ή ο οικονομικός μαρασμός; Αλλά και χωρίς έναν ευπρεπή πλανήτη τι σόι οικονομική ευρωστία περιμένουν; Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα! Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε! Διότι ο καβγάς είναι για το πάπλωμα. Και τι πάπλωμα!
Όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, προφανώς περί άλλων τυρβάζουν! Τους ενδιαφέρουν οι τυχόν οικονομικές απώλειες της χώρας τους. Διότι δεν μπορούν να τα βρουν οι αναπτυγμένες χώρες και οι αναπτυσσόμενες. Εσείς φταίτε, δεν φταίμε εμείς. Κάντε λίγο στην άκρη, να αναπτυχθούμε και εμείς. Τις λες, μωρέ, που θα σας αφήσουμε να γίνεται και εσείς αναπτυγμένες. Για να έχουμε και εσάς πάνω από το κεφάλι μας. Εσείς προσέξτε να μειώσετε ...τις εκπομπές γιατί μας βρωμίσατε.
Κάπως έτσι πρέπει να πάει ο διάλογος στο παρασκήνιο και άντε να βγάλεις άκρη. Διότι στις φωτογραφίες όλοι χαμογελάνε. Θυμάστε την παλιά διαφήμιση της Binaca!
Δεν πρόλαβαν να πάνε στην Κοπεγχάγη και τους μάτιασε η ...γοργόνα! Θα σας δείξω, εγώ! Τόσα χρόνια δεν μου βρήκατε τον Μεγαλέξανδρο, θα σας τινάξω την μπάνκα στο αέρα! Και τους την τίναξε!
Διεκόπησαν οι συνομιλίες στη διάσκεψη της Κοπεγχάγης σχετικά με το κλίμα διότι δεν τα βρήκαν οι μεν με τους δε! Άσε που κυκλοφορεί, αλλά ποιος τους πιστεύει, ότι όλη αυτή φασαρία για το κλίμα είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας των αναπτυγμένων για να περιορίσουν την ανάπτυξη των αναπτυσσομένων. Μέσα στις αναπτυσσόμενες είναι η Κίνα και η Ινδία...
Διότι σου λέει πάνε να καταργήσουν το Πρωτόκολλο του Κιότο σύμφωνα με το οποίο δεσμεύονται οι ανεπτυγμένες χώρες πιο πολύ.
Και από την άλλη αναφύεται η ελαφρώς ηλίθια απορία η οποία ζητά να μάθει τι θα γίνει τελικά αν τα πράγματα συνεχίσουν να κάνει ο καθένας του κεφαλιού του. Δεν θα υπάρξει πρόβλημα για όλους ανεξαιρέτως; Θα κάνει επιλογές η όποια κλιματική αλλαγή και θα κατοικοεδρεύσει πάνω από ορισμένες χώρες; Οι άλλες θα την σταματήσουν στα σύνορα και θα την συλλάβουν;
Και θα έχουν κελί με κλιματιστικό;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου