Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    01/09/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Με την πρώτη σταγόνα της βροχής σκοτώθηκε το καλοκαίρι...!
Δηλώνει ο ποιητής και εμείς δεν ξέρουμε αν θα πρέπει να θρηνήσουμε ή να απαλλαγούμε από το βαρύ άγχος των αποριών μας για το τι μέλλει γενέσθαι!
Διαφορετικά προσπαθούμε να ζούμε σε μια σύγχυση ...επί παντός επιστητού!
Θύελλα σκέψεων και αποριών προκαλεί η έρευνα της Κάπα Ρισέρτς για το πολιτικό σκηνικό που ή οι ερωτήσεις πάλι ήταν παγίδα, κάτι σαν πανελλαδικές εξετάσεις ή οι ερωτώμενοι ήταν υπό την επήρεια ...αναβολικών. Διότι δεν εξηγείται, και πάλι, το φαινόμενο της ...αριθμητικής ανισότητας.
Πρέπει να απαλλαγούμε από τις πισίνες των κήπων μας και να αναζητήσουμε αλλού την πρόσκαιρη δροσιά τους αν θέλουμε να μην επιβαρύνουμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό μας. Και μακριά από ιδιωτικά σχολεία διότι θα είναι τεκμήριο ανώτερης διαβίωσης. Αφήστε δε τα εξοχικά και τα ...πολλαπλά αυτοκίνητα. Διότι ο έχων πρέπει και να δώσει.    
Και με την επιστροφή στους ...χειμερινούς προορισμούς και με πλήρες το γέμισμα των μπαταριών όλοι αδημονούν αν θα επέλθει άμεσο άδειασμα ή θα μπορέσει να αντέξει μέχρι το επόμενο ξέσπασμα ...καθόδου των μυρίων.
Διότι ...άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου. Αλλά από την άλλη, το ελληνικό ταμπεραμέντο έχει αποδείξει ότι αντέχει στις ...πολυκαιρικές ιδιομορφίες και αντιδρά ανάλογα ένας γνήσιος νεοέλληνας. Και συνεχίζει απτόητος να ενδίδει στις απαιτητικές ροπές του που δεν μπορεί να επιτρέψει να ξεχαστούν.  
Διότι μέχρι στιγμής έχει αντέξει πολλούς δύσκολους χειμώνες. Το κάθε πέρσι και καλύτερα είναι έκφραση που πολλαπλασιάζεται κάθε χρόνο και ήδη έχει καταφέρει να πρωτοστατεί στο ...τοπ τεν των ρητορειών μας.    
Απλούστατα θα ριχτεί με μένος στην ασύδοτη εργασία των μηνών που έρχονται με στόχο τις επόμενες διακοπές που θα λειάνουν τις απλήρωτες υποσχέσεις ενός ...θερμού χειμώνα. Το όραμα των αλύτρωτων θερινών διακοπών είναι που μας κρατά ενήμερους σε μια αβάσταχτη πορεία μέσα σε αφιλόξενα και απάτητα μονοπάτια.
Αλλοίμονο σε αυτούς που έχουν χάσει την πυξίδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου