Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  10/11/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Η επιστήμη πλέον έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.
Προφανώς περιμένει εκ των άνωθεν βοήθεια για να ανταπεξέλθει τον ίλιγγο των ημερών. Διότι όταν η επιστήμη βρίσκεται σε μια κατάσταση απόγνωσης τι να σου κάνει ο απλός κοσμάκης που αδυνατεί να καταλάβει τα τεκταινόμενα; Διότι αν κάνει μια προσπάθεια για να τα κατανοήσει εκεί είναι που όσα χέρια και να σηκώσει η επιστήμη δεν μας σώζει κανείς.
Ένας ...αχταρμάς πληροφόρησης που βρίσκεται μεταξύ μιας νηπιακής κατάστασης και γεροντικής άνοιας. Τα ίδια είναι και τα δυο αλλά αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Η νηπιακή κατάσταση θεωρείται χαριτωμένη και διασκεδαστική και η άλλη εκνευριστική.
Διότι τρελαίνεσαι όταν διαβάζεις την περασμένη Πέμπτη  “...εκτιμήθηκε ότι περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Έλληνες ενδέχεται να νοσήσουν από τον ιό της νέας γρίπης το προσεχές διάστημα, οπότε και αναμένεται πανδημική έξαρση, που θα διαρκέσει περίπου 6 εβδομάδες…”
Ανησυχείς όταν διαβάζεις το περασμένο Σάββατο  “Το χειρότερο σενάριο για έξαρση της γρίπης στη χώρα μας προβλέπει ότι θα αρρωστήσουν περίπου 2 εκατομμύρια Έλληνες και 600 άτομα θα χρειαστούν νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας…”
Και τι να ...πρωτοθαυμάσεις  όταν μόλις χτες διαβάζεις “Πάνω από δύο εκατομμύρια Έλληνες έχουν νοσήσει ήδη από τη νέα γρίπη Α/Η1Ν1, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία...”
Να πεις ότι σε δυο μέρες μέσα νόσησαν δυο εκατομμύρια Ελληνες; Είναι η γρίπη η απλή ή αυτή του ζαμπόν; Είναι η γρίπη που ξέραμε ή η γρίπη που θέλει να τη μάθουμε; Επιβεβαιώθηκαν τόσα κρούσματα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα; Προχώρησε τόσο η επιστήμη;
Μήπως έγινε λάθος στη σύνταξη των γραμματικών χρόνων; Διότι άλλο μέλλοντας, άλλο παρακείμενος. Επειδή δεν έχουμε πρόχειρο τον Τζάρτζανο, μήπως ένας Μπαμπινιώτης μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση και να γίνει πιο επιστημονική η πληροφόρηση των μέσων μαζικής καταστροφής, συγγνώμη, ...μεταφοράς, και πάλι συγγνώμη, ...ενημέρωσης;
Νεώτερες πληροφορίες - επί του πιεστηρίου - αναφέρουν ότι ...υπολογίζεται ότι 20% έχουν περάσει την νέα γρίπη στο σπίτι χωρίς ιδιαίτερα συμπτώματα! Δηλαδή μπορεί να την έχουμε περάσει και να μην το καταλάβαμε;
Μην τυχόν το μάθει η παλιά γρίπη!
Θέλετε να έχουμε τίποτα τσακωμούς;

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου