Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   13/06/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Θα πάμε φέτος διακοπές ή δεν θα πάμε; Εξαρτάται!
Αν βρεθούν λεφτά θα πάμε, αν δεν βρεθούν θα παραμείνουμε ...εσώκλειστοι! Υπάρχουν και ...τα διακοποδάνεια αλλά είδαμε τι έγινε τελικά και ακόμα πληρώνουμε δόσεις επί δόσεων και τελικά μας βγήκαν ξινές οι εμφανίσεις στις κοσμικές πλαζ και τα τουριστικά θέρετρα του περασμένου καλοκαιριού. Διότι με ξένα λεφτά πού πας;
Έχεις να τα αντικαταστήσεις; Τς! Τότε που πας ξυπόλητος ...στην καυτή άμμο; Αν δεν έχεις, ...κάθεσαι στα αβγά σου!
Έρευνα έκανε το ΙΝΚΑ και ιδού τα αποτελέσματα. Οι μισοί Ελληνες δεν έχουν προγραμματίσει να πάνε διακοπές και ούτε προβλέπεται, λόγω ...οικονομικών ατασθαλιών! Και από αυτούς που θα πάνε διακοπές το 72% δηλώνει ότι θα κάνει διακοπές σε ιδιόκτητο, συγγενικό ή φιλικό σπίτι. Χαράς ευαγγέλια για τους κατέχοντες εξοχικό στο βουνό ή τη θάλασσα! Ετοιμάστε ράντζα, στρωματσάδες, μπείτε στην κουζίνα και ξεχάστε την ηρεμία που ονειρευόσασταν να απολαύσετε μακριά από το θόρυβο της πόλης. Θα μετακομίσει και αυτός σε λίγο στην εξοχή! Διαφορετικά πουλήστε το η ...κυκλοφορήστε μια εγκύκλιο δεξιά και αριστερά ότι φέτος δεν θα πάτε στο εξοχικό σας. Προσέξτε όμως, γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους αποσταθεροποίησης των συγγενικών και φιλικών σας σχέσεων!  
Το χρονικό διάστημα θερινής ραστώνης ποικίλει από μία εβδομάδα έως ένα μήνα για τους τυχερούς παραθεριστές! Το μεγαλύτερο ποσοστό θα κάνει 10 ημέρες διακοπών και ακολουθούν η μια εβδομάδα, το δεκαπενθήμερο και πάει λέγοντας. Μόλις το 1,5% θα κάνει διακοπές τριάντα ημερών! Οι μειονότητες θριαμβεύουν στις διακοπές. Κάτι είναι κι αυτό!
Και το ευχάριστο για το τέλος. Μια τετραμελής οικογένεια για δεκαπενθήμερες διακοπές χρειάζεται 3300 ευρώ λέει το ΙΝΚΑ. Πού να τα βρεις; Από δάνειο; Καραδοκούν οι δόσεις! Να παίξεις τζόκερ; Παίζεις, παίζεις και κερδίζουν άλλοι!  Να βρεις τρίτη δουλειά; Θα πέσεις στα ...ηρεμιστικά! Οπότε ...η καλύτερη λύση είναι οι διακοπές στην πόλη!   
Αφού έτσι κι αλλιώς δεν προλαβαίνουμε να γίνουμε ...μειονότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου