Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   31/10/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Καλώς τονα κι ας άργησε!
Μόνο που δεν φαίνεται καθαρά και δύσκολα τον διακρίνεις μέσα στην ομίχλη και την καταχνιά. Και άντε να βγάλεις άκρη μετά. Δύσκολες καταστάσεις, ανεξιχνίαστες και ακόμα προσπαθούν να παραμείνουν ...άλυτες!
Το πρώτο βήμα είναι ότι κάτι συμφωνήθηκε. Και αυτό είναι καλό αλλά λίγο ...χελωνίσιο! 
Μετά από συνδιάσκεψη που προκλήθηκε από το Συνήγορο του Παιδιού για τα ...περιβόητα πλέον Ιντερνετ καφέ συμφωνήθηκε η “πιστοποίηση καταστημάτων φιλικών στα παιδιά”, δηλαδή να διαθέτουν κατάλληλο πλαίσιο στα παιδιά, όπως κατάλληλο πλαίσιο και περιβάλλον χρήσης για ανηλίκους (απαγόρευση του καπνίσματος, επίβλεψη, όχι στον ίδιο χώρο με ενήλικες, έγκριση από τους κηδεμόνες, απαγόρευση νυχτερινές ώρες, φίλτρα για την πρόσβαση σε ακατάλληλο υλικό κλπ).
Καταγγέλλει ο Συνήγορος του Παιδιού ότι το νομικό πλαίσιο που καλύπτει τη λειτουργία καταστημάτων παροχής υπηρεσιών διαδικτύου είναι ανεπαρκές...
Και πρέπει να επέμβει η Πολιτεία διότι η συνεχώς αυξανόμενη πελατεία απειλείται άμεσα. Η χρήση των υπηρεσιών που παρέχουν τα συγκεκριμένα καταστήματα από ανηλίκους, συχνά μάλιστα πολύ μικρής ηλικίας, έχει πολλαπλασιαστεί κατά τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και είναι εν πολλοίς ανεξέλεγκτη.
Φέξε μου και γλίστρησα. Έχουν ήδη ...αυτοανακηρυχθεί σε ανώτατα ιδρύματα εκλεπτυσμένου πολιτισμού και ελεύθερης διακίνησης ιδεών!  
Επιπλέον, ο Συνήγορος του Παιδιού προτείνει την πραγματοποίηση εκστρατειών ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των ανηλίκων, των γονέων-κηδεμόνων τους και του γενικού πληθυσμού για τους διαγραφόμενους κινδύνους και τη δεοντολογία που πρέπει να τηρείται κατά την πρόσβαση στο διαδίκτυο και στα καταστήματα που παρέχουν υπηρεσίες διαδικτύου.
Για να ...ευαισθητοποιεί ο πληβειακός πληθυσμός γονέων και κηδεμόνων θα πρέπει να περάσουν ...χρόνια και ζαμάνια. Και τότε πλέον θα είναι πολύ αργά.
Τι να σου κάνουν και οι γονείς όταν σύσσωμο το παιδικό και εφηβικό ελληνικό έθνος προελαύνει ακάθεκτο νυχθημερόν στα κάστρα της εξωσχολικής εκπαίδευσης;  
Δεν αρκεί μόνο η ιδιωτική πρωτοβουλία για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.
Πριν ακουστεί ο κώδων κινδύνου και είναι πλέον αργά για τη σωματική και ψυχική υγεία των μελλοντικών πολιτών της χώρας η Πολιτεία πρέπει να λάβει θέση.
Κάποιος πρέπει να διαβάσει και να ...ακούσει τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας του Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού σύμφωνα με την οποία η ενασχόληση των παιδιών με το διαδίκτυο πάνω από 10 ώρες την εβδομάδα ή 2 ώρες ημερησίως είναι βλαπτική!
Κάποιος να κλείσει την πόρτα. Κάνει ρεύμα.
Η τυρόπιτα γιατί είναι κρύα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου