Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 14/10/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Μεσ’ την καλή χαρά!
Να σου κάτι χαρούλες σαν τα μικρά παιδάκια που έχουν διακοπές Χριστουγέννων, άντε πασχαλινές έως καλοκαιρινές δίπλα στο κύμα να σκάει μέχρι το γόνατο. Τι χαρούλες είναι αυτές πια; Γιατί χαίρονται τόσο και ξαμολήθηκαν στο μεϊντάνι; 
Και εμείς, τι πρέπει να κάνουμε εμείς; Πρέπει να χαιρόμαστε; Και έτσι στα καλά καθούμενα; Διότι κάποιος λόγος πρέπει να υπάρχει για να χαίρεται κανείς! Έτσι στα καλά καθούμενα, να χαίρεσαι, είναι κάτι σαν να θέλεις να γίνεις αντικείμενο έρευνας της Ιατρικής. Δεν λέμε της ψυχιατρικής, διότι μην το παρατραβήξουμε κιόλας. Σεμνά και λογικά!
Σαρώνουν οι σκοπιανές εφημερίδες για τις εξελίξεις περί του ονόματός τους. Μέχρι τώρα ...άκρα του τάφου σιωπή λες και περίμεναν τις εκλογές για να αντιδράσουν και να ξαμοληθούν. Όλος ο κουρνιαχτός δεν γίνεται πλέον για το όνομα. Αυτό το χάσαμε και ... εις άλλα με υγείαν! Το αυτό επιθυμούμε και δι’ ημάς!
Η φασαρία είναι για το πού θα μπει ο γεωγραφικός προσδιορισμός. Πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά; Θα είναι φωτεινή η μαρκίζα; Διότι άλλη φωτεινή επιγραφή θα δείχνει στην είσοδο μετά φανών και λαμπάδων και άλλη φωτεινή επιγραφή θα αναβοσβήνει από την πίσω μεριά που βλέπει προς Αιγαίο. Διότι όσο να πεις μια υγρασία θα κουβαλάει το Αιγαιοπελαγίτικο μελτέμι προς τα πάνω.
Κάτι πάμε να σώσουμε για να μη φανεί ότι παραδοθήκαμε άνευ όρων. Για την τιμή των όπλων το αλισβερίσι! Και σου λέει ότι όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αναμένουν να λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας μέχρι το Μάιο! Για να ανοίξει ο δρόμος για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Και να κλείσει το δικό μας σπίτι.   
Θέτε να μας λέτε με αυτό το όνομα; Θέτε, λοιπόν! Εμείς θέλουμε άλλο όνομα για τους υπόλοιπους. Τι μας νοιάζει πώς θα μας λέτε εσείς! Εμείς θέλουμε οι άλλοι να μας λένε όπως θέλουμε εμείς!
Τελικά τι θέμε;
Πορτοκαλάδα από πορτοκάλια ή πορτοκαλάδα από ...λεμόνια;
Μια γκαζόζα...! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου