Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   24/10/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Τα θέλαμε και τα ακούσαμε!
Όχι, φυσικά ότι έγινε και κάτι το δραματικό με την απόφαση κατά της χώρας με τα πτυχία ξένων πανεπιστημίων που δεν αναγνωρίζονται στην ημεδαπή! Αργά ή γρήγορα θα γινόταν κι αυτό. Φυσικό επακόλουθο της πλήρης εξάρτησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Και φυσικά αν θέλεις παραμένεις ή αν θέλεις παίρνεις το καπελάκι σου τους αποχαιρετάς έναν έναν και οδεύεις ...άστα να πάνε!
Εδώ, παρακαλάνε άλλοι να μπούνε και γλύφουν ....ποδιές για να το πετύχουν και εμείς θα την κοπανήσουμε λόγω ...ανωτέρου εθνικού φρονήματος; Καλώς ή κακώς υπάρχει η Ευρωπαϊκή Ένωση και καλώς ή κακώς η χώρα είναι μέλος της. Οπότε, ως προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; Στο βρόντο τόσες απεργίες και τόσες διαδηλώσεις και κόντρα διακηρύξεις και αντιρρήσεις. Αφού αργά ή γρήγορα και ήταν ηλίου φαεινότερο τα πτυχία των εν Ελλάδι παραρτημάτων είτε κρατικών είτε ιδιωτικών πανεπιστημίων θα αναγνωριζόντουσαν.
Τόση φασαρία για το τίποτα;
Πρώτο αντέδρασε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων αναφορικά με την αναγνώριση των διπλωμάτων και την επαγγελματική αναγνώρισή τους αποτελεί κόλαφο για τις μεθοδεύσεις του υπουργείου Παιδείας για τα Κολέγια και τον πρόσφατο Νόμο για τη λειτουργία των Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών (ΕΕΣ) στη χώρα μας. Δικαιώνει το ΤΕΕ και όσους συντάχθηκαν μαζί του υποστηρίζοντας πως με το συγκεκριμένο νόμο η κυβέρνηση «ανοίγει την Κερκόπορτα» για τη διάλυση της Παιδείας, καθώς - όπως συγκεκριμένα τονίζαμε πριν την ψήφιση του νόμου - «η χώρα μας θέτει οικειοθελώς την άσκηση του εν λόγω δικαιώματος υπό την αίρεση ικανοποίησης συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, με αποτέλεσμα να αδρανοποιείται εν τέλει το φερόμενο ως κυριαρχικό της δικαίωμα, καθώς κατ' ουσία επιτρέπει τον καθορισμό του περιεχομένου και της οργάνωσης της επαγγελματικής εκπαίδευσης από τη νομοθεσία άλλων κρατών διαμέσου συστημάτων όπως αυτό των κολεγίων.
Κάποιος να μας εξηγήσει και εμάς...! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου