Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 20/11/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Αυτές οι έρευνες είναι ή για να σου σπάνε τα νεύρα καθόσον δεν έχουν σαφή συμπεράσματα ή αποδεικνύουν κάτι που το ξέρει ...κάθε πικραμένο χείλι!
Ξεκινάνε να σου λένε ότι αυτό έχει σαν συνέπεια εκείνο και εκείνο έχει σαν συνέπεια το άλλο και στο τέλος σου πετάνε και ένα αβέβαιο ...απόφθεγμα και αναρωτιέσαι από πού σου ήρθε η αδέσποτη!
Τα νεαρά άτομα που εκτίθενται σε βίαια Μέσα είναι πιθανότερο να εκφράζονται με βίαιο τρόπο, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.
Αυτό το ξέρουμε και εμείς! Τις προάλλες ...φώναζε ο Συνήγορος του Πολίτη αλλά σίγουρα μέχρι να τον ακούσουν θα περάσει χρόνος. Έχει μειωθεί κατά πολύ η ταχύτητα του ήχου στις μέρες μας.
Τα νεαρά άτομα που δήλωσαν ότι “πολλές, ή περισσότερες ή όλες οι ηλεκτρονικές σελίδες που επισκέπτονταν έδειχναν κανονικούς ανθρώπους να μαλώνουν, να πυροβολούν ή να σκοτώνουν” είχαν πενταπλάσιες πιθανότητες από τους συνομηλίκους τους που δεν επισκέπτονταν βίαιες ιστοσελίδες, να εμπλακούν σε πραγματικά βίαιη συμπεριφορά. Η πιθανότητα βίαιης συμπεριφοράς επίσης αυξανόταν με τον αριθμό των τύπων βίαιων Μέσων που το νεαρό άτομο χρησιμοποιούσε, αλλά η επίδραση της βίαιης τηλεόρασης, ταινιών, μουσικής, παιχνιδιών ή κινουμένων σχεδίων του διαδικτύου ήταν σαφώς μικρότερη από την ηλεκτρονική βία του ιντερνέτ που αναπαριστούσε πραγματικούς ανθρώπους. Άντε, σε καλή μεριά ...το συγχωροχάρτι!
Καλά και άγια όλα αυτά αλλά στο τέλος μας τα χαλάει.
Προηγήθηκαν πρώτα τα νούμερα, τα ποσοστά, οι ηλικίες, οι επιρροές και μετά απλώνει ένα γκρίζο σύννεφο που καλύπτει όλα τα προηγούμενα με μια αμφιβολία που δεν ξέρει τι να κάνει. Να διαβάζει τις επιστημονικές έρευνες ή να ξεχνιέται με ένα ...Άρλεκιν;
Διότι παρακάτω η έρευνα μας δηλώνει ...ανερυθρίαστα ότι μπορεί και να μην είναι σίγουρο αυτό που λέει πιο πάνω. Δηλώνει αδυναμία διασάφησης! Οπότε ο καθείς κρίνει και αποφασίζει με το φτωχό του και μη επιστημονικό του μυαλό.
Στη μελέτη δε απαντάται το ερώτημα αν τα βίαια Μέσα μετατρέπουν τα παιδιά σε βίαια άτομα, κατά πόσο τα επιρρεπή στην βία νεαρά άτομα είναι πιθανότερο να αναζητούν τη βία μέσω του ιντερνέτ ή πιθανότερο αν τελικά συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα.
Βαράτε βιολιτζήδες και ένας να σύρει πρώτος τον χορό! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου