Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 18/09/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Έχουν χάσει οι λέξεις το νόημά τους!
Και τις χρησιμοποιούμε όπως θέλουμε. Κονταρομαχίες, ξιφομαχίες, μονομαχίες, και τώρα τελευταία ...τηλεμαχίες! Τα χαρακτηριστικά των πρώτων έχουν χτυπήματα, πληγές, αίματα και αρκετές φορές το μοιραίο! Το τέλος!
Οι τηλεμαχίες είναι πιο ευγενικές. Ήδη διανύουμε τον εικοστό πρώτο αιώνα. Τέρμα οι βαρβαρισμοί και οι σκοτωμοί. Πολιτισμένα πράγματα.
Πρώτον, δεν υπάρχουν ...φονικά όπλα. Δεύτερον, οι συμμετέχοντες δεν κοιτιούνται καν στα μάτια. Ο ...αγώνας της τηλεμαχίας απαιτεί οι ...τηλεμάχοι να κοιτούν τον φακό και να απαντούν τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Σύμφωνα με το πρώτο συνθετικό ...είμαστε μέσα! Είναι και μακριά, είναι και στην τηλεόραση. Σύμφωνα με το δεύτερο συνθετικό δεν παρατηρούμε καμία μάχη. Πού είναι εκείνες οι μακρινές εποχές των ιπποτών που μάχονταν μέχρις εσχάτων για τα ιδανικά τους. Πέρασαν ανεπιστρεπτί! Πού να γεμίσουν οι αρένες με τον λαό να ζητωκραυγάζει και να ενθαρρύνει τον ήρωά του. Όλα γίνονται μοναχικά πλέον. Ο λαός στην ηρεμία του καναπέ του και οι τηλεμάχοι στην ασφάλεια του τηλεοπτικού παραθύρου. Ούτε καν μια κρυφή ματιά, ούτε καν ένα λεκτικό αλισβερίσι.
Φέτος ίσως έχουμε κάποιες αλλαγές και ακουστούν ερωτήσεις μεταξύ των μονομάχων χωρίς το δικαίωμα της δευτερολογίας. Κάτι ίσως είναι και αυτό. Ένα καλό βήμα για τις επόμενες εκλογές που μπορεί να προστεθεί και αυτή.
Από την άλλη σε εκκρεμότητα βρίσκεται και η τηλεμαχία των δύο μονομάχων που δεν τα βρίσκουν στις λεπτομέρειες. Αν τελικά τα βρουν, για μια πραγματική συζήτηση, θα είναι ένα θετικό βήμα σε μια ξεκάθαρη πολιτική τηλεμαχία. Διότι μόνο ερωτήσεις και μόνο απαντήσεις δεν λέει. Ας πάρουν το κάθε κόμμα ξεχωριστά και ας του πάρουν συνέντευξη. Τι χώρια, τι μαζί, το ίδιο είναι!
Ας ελπίσουμε ότι η τηλεμαχία των δύο μονομάχων να μην μείνει στο μετέωρο βήμα του πελαργού και να ευδοκιμήσει. Διότι μέχρι τελευταία στιγμή όλα παίζονται. Μπορεί να γίνει
όνειρο θερινής νυκτός για τους αδημονούντες θεατές των τηλεμάχων!
Χώρια που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες έλλειψη ...μπατιρόσπορου!
Διότι ο καναπές θέλει και τα πυρομαχικά του! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου