Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  26/06/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Θα είναι μια ερημική χώρα!
Μια απέραντη έκταση με βουνά, χωρίς ίσως δάση, με θάλασσα πλούσια πλέον σε ψάρια, με πόλεις χωρίς κατοίκους. Ένα απέραντο μουσείο έρημο και στοιχειωμένο να αναζητεί τη δική του ταυτότητα δεχόμενο τουρίστες από όλο τον κόσμο. Μόνο κανα δυο ταλαίπωροι ξεναγοί να πληροφορούν βαριεστημένα τους τουρίστες για το ένδοξο παρελθόν μιας χώρας που εξαφανίστηκε στο βάθος του χρόνου ανεπιστρεπτί.
Η χώρα απειλείται από ερημοποίηση. Η Ελλάδα χωρίς Ελληνες. Για αυτό μας πήραν χαμπάρι οι Σκοπιανοί. Σου λέει οι Ελληνες αποχωρούν. Κρίμα είναι να αφήσουμε τέτοιο έδαφος χαμένο. Η μέρα φεύγει, το Johny Walker έρχεται.
Πάλι συμμετείχαμε σε έρευνα και δώσαμε τα αποτελέσματά μας.
Το 87,7% των Ελλήνων που πήραν μέρος σε σχετική έρευνα, δήλωσαν ότι θα άλλαζαν πόλη ή χώρα για εργασιακούς λόγους. Δηλαδή έτοιμοι είμαστε με την βαλίτσα στο χέρι να μετακομίσουμε ή να μεταναστεύσουμε. Διότι μάλλον είμαστε σίγουροι ότι κάπου άλλου θα βρούμε καλύτερα. Ήδη έχουμε κλείσει και γραφείο μεταφορών για την παραλαβή της οικοσκευής.
 Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε on-line, με τη συμμετοχή συνολικά 31.574 ατόμων από 38 διαφορετικές χώρες, μεταξύ αυτών και 1.079 Ελλήνων, αποκαλύπτει χρήσιμα στοιχεία σχετικά με το πώς οι εργαζόμενοι σε παγκόσμιο επίπεδο αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν τόπο διαμονής για μία θέση εργασίας.
Αγαπημένοι προορισμοί των Ελλήνων για μετανάστευση είναι η Αγγλία, η Ιταλία και η Αμερική. Αν εξαιρέσουμε την Αμερική καλά είναι. Μέσα στην Ευρώπη θα είμαστε και κοντά στη χώρα. Άμα συμβεί κάτι μπορούμε να πεταχτούμε στα πάτρια εδάφη να συμπαρασταθούμε το υπόλοιπο 12,3 % το οποίο θα απολαμβάνει όλα τα καλά της ...εγκαταλειφθείσας χώρας.
Διότι θα έχει άμεση εξυπηρέτηση σε πάσης φύσεως γραφεία και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και οι ουρές θα εξαφανιστούν δια παντός. Η ανεργία θα βρίσκεται κάτω του μηδενός μιας και το εργατικό δυναμικό θα είναι δυσεύρετο και φυσικά θα πλημμυρίσουμε ή από εισαγόμενα είδη ή από εισαγόμενο ανθρώπινο δυναμικό που θα αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Την οποία φυσικά θα βρουν στη χώρα μας. Ο καθένας κοιτάει να βρει πάντα κάτι καλύτερο.
Το μέγα θέμα είναι πού κοιτάει.   
Γιατί μερικές φορές κοιτάμε μακριά και δεν βλέπουμε κοντά.
Είναι θέμα ...οφθαλμίατρου από δω και πέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου