Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   06/11/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Γράμμα, λέει, αλλά δεν ξέρουμε αν εστάλη με τον ΕΛΤΑ ή ήταν email!
Πάντως τηλεφώνημα δεν ήταν. Διότι τα γραπτά μένουν και ο διάλογος τηλεφώνου είναι ...έπεα πτερόεντα όπως έλεγε και ο συμπατριώτης μας ο Όμηρος!
Όσο να πεις καταγράφηκε στα εξερχόμενα στο βιβλίο πρωτοκόλλου, κρατήθηκε αντίγραφο για να έχουμε να δείχνουμε σε όποιον άμεσα ενδιαφερόμενο και τώρα και στο μέλλον είτε κοντινό είτε απώτερο. Όλο και κάπου θα χρειαστεί! Πάντως το γραμματόσημο που επικολλήθηκε πρέπει να έχει συλλεκτική αξία και τυχερός όποιος το κατέχει!
Επιστολή έστειλε ο τούρκος πρωθυπουργός στον δικό μας πρωθυπουργό όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλώνει ότι είναι έτοιμος να εξομαλύνει τα προβλήματα που ταλανίζουν εδώ και χρόνια τις σχέσεις των δύο χωρών. Και υπογραμμίζει ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι έτοιμη και θέλει να έχει μηδενικά προβλήματα με τους γείτονές του. Και τονίζει ότι η γραμμή αυτή είναι στις προτεραιότητες της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Επειδή η γεωμετρία είναι λίγο πονηρή και μπορείς να την πατήσεις στις εξετάσεις και να βγάλεις λάθος αποτέλεσμα, οπότε όλη η άσκηση πάει λάθος, θα πρέπει να διευκρινιστεί αν η γραμμή θα είναι ευθεία ή τεθλασμένη!
Διότι διαφορετική οπτική γωνία σχηματίζει μια ευθεία γραμμή και διαφορετικά τα βλέπει μια οπτική γωνία δια της ...τεθλασμένης οδού!
Τα γεγονότα φωνασκούν διαφορετικά από αυτά που θέλουν να παρουσιαστούν. Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει κανείς; 
Προφανώς και εμφανώς η οπτική γωνία της απέναντι πλευράς έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά προσέγγισης διότι εκτός από επιστολές στέλνει και αεροσκάφη στο Αιγαίο λες και είναι το χωράφι του πατέρα τους και εκτός των άλλων κάνει και εικονικές προσβολές σε ελληνικά νησιά. Και όχι μόνο αυτά τα ολίγα αλλά η θέλησή της προχωράει ακόμα πιο πέρα. Παρενοχλεί και αεροσκάφη της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Frontex, τα οποία εκτελούν πτήσεις επιτήρησης προς αποφυγή εισόδου λαθρομεταναστών και ελληνικά πυροσβεστικά που συμμετέχουν σε από αέρος πυροσβέσεις στα νησιά.
Αυτό που ανησυχεί όμως, και μεταξύ μας βέβαια και μην το λέτε παραπέρα, είναι γιατί η ΕΕ δεν αντιδρά και δε διαμαρτύρεται για τις παρενοχλήσεις αυτές. Δεν είναι και δικά της σύνορα; 
Εκτός και αν το ευρωπαϊκό δίκαιο περιμένει και τη ...σεξουαλική παρενόχληση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου