Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  03/07/200


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Αρχίζει και μας πιάνει μια κατάθλιψη, ένα ...παρανάλωμα απαισιοδοξίας και αυτό αρχίζει και φαίνεται από τις σημερινές μας δηλώσεις που μαρτυρούν ότι δεν μας βλέπουμε καλά.
Απογοητευμένοι φαίνονται οι Έλληνες συμπατριώτες μας, όσοι τουλάχιστον έλαβαν μέρος στην κοινοτική δημοσκόπηση ευρωβαρόμετρο, για τη ζωή μετά από είκοσι χρόνια.
Οι συνθήκες εργασίας θα είναι χειρότερες αφού αναμένεται να αυξηθεί το όριο αποχώρησης από την εργασία. Με απλά λόγια η εποχή που θα μπορεί κανείς να απολαύσει τη σύνταξή του θα είναι όνειρο μακρινό και απλησίαστο.
Βάλε λίγο τα όρια ηλικίας, κανά δυο νοσοκομεία, καμιά δεκαριά απαγορεύσεις, μη το ένα μη το άλλο έχουμε φτάσει στα όρια, μπορεί να τα έχουμε υπερβεί κιόλας.
Με μια δεύτερη ανάγνωση των αποτελεσμάτων μπορεί κανείς να διακρίνει ότι οι πολίτες των χωρών που είχαν μια ανέμελη ζωή μεταξύ της απόλαυσης τσιπουρακίου μετά των συναφών συνοδευτικών και ξέφρενης νυχτερινής ζωής μετά συνοδείας ασμάτων βλέποντας να χάνουν τα ...ανωτέρω δικαιώματα τους αγωνιούν για το τι μέλει γενέσθαι.
Πολίτες χωρών που μέχρις στιγμής απολάμβαναν έναν ...αμέμπτου ηθικής ταλαιπωρημένο βίο και προσδοκούν ...ανάσταση νεκρών από τη συμμετοχή τους στην ευρωπαϊκή ένωση είναι πιο αισιόδοξοι για τη μελλοντική τους ζωή μετά από είκοσι χρόνια.
Τα πάντα είναι θέμα οπτικής γωνίας.
Αν βρίσκεσαι στο τέλος και κοιτάς μπροστά, οι τελευταίες θέσεις θεωρούνται πρώτες. Αν είσαι με τους πρώτους και κοιτάς πίσω οι τελευταίες θέσεις θεωρούνται τελευταίες. Βγάλε άκρη δηλαδή. Μπορείς; Δεν μπορείς!
Έτσι όπως είναι κανείς ...αλυσοδεμένος και μπορεί και τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ αναλογίζεσαι πόσο μελλοντολόγος μπορεί να ήταν ο Θανάσης Βέγγος - η απόλυτη εκπροσώπηση του μέσου Έλληνα.
Διότι αν ξέρω ότι δεν θα προλάβω να απολαύσω το εισόδημα των συνταξιοδοτικών παροχών τι στα κομμάτια πληρώνω συνδρομές κάθε μήνα;
Άσε που το ΤΕΒΕ λέει ότι θα προβεί σε ρευστοποιήσεις της περιουσίας του για να μπορεί να πληρώσει συντάξεις! Δηλαδή το ταμείο είναι μείον;
Και τι θα απογίνουμε εμείς οι μελλοντικοί συνταξιούχοι; Να περιμένουμε τους ...Ρομπέν των σούπερ μάρκετ;  
Εκτός κι αν η Ζήμενς δημιουργήσει οικονομικό τμήμα  υπέρ απόρων συνταξιούχων.
Να την έχει καλά ο Θεός μόνο, μέχρι τότε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου