Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  11/07/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Αυτό και αν είναι είδηση!
Τι είδηση μπορεί να είναι όταν το γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες; Οι ΗΠΑ, λέει, είναι θετικές για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Αν δεν ήταν οι ΗΠΑ, ποιος θα ήταν; Ακόμα είναι νωπή η πικρή ανάμνηση της αναγνώρισης της γείτονος από τον νεοεκλεγέντα τότε Μπους με την επιθυμητή για αυτήν ονομασία. Πήρε το εισιτήριο για πιο άνετη πρόσβαση στις διαπραγματεύσεις.
Και τώρα πλαγίως μεν αλλά εντελώς εμφανώς πέφτουν οι μπηχτές ότι είμαστε δίπλα σας και η αλλαγή προέδρου ουδεμία σχέση έχει με αλλαγή πλεύσης. Η σταθερότητα είναι το παν. Αυτό που θέλουμε από την αρχή, αυτό συνεχίζουμε να επιθυμούμε.
Στο περιθώριο κάποιας διάσκεψης που έγινε στην Κροατία, μια από τις πολλές που λαμβάνουν χώρα ανά την υφήλιο και συναντιούνται οι υπουργοί και υφυπουργοί και αναπληρωτές των υπουργείων εξωτερικών των διαφόρων χωρών ενεφανίσθη και η νεώτερη ...πρόκα.
Η κυβέρνηση Μπαράκ Ομπάμα, ανακοινώθηκε ότι δίνει μεγάλη σημασία στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και κυρίως στην ευρωατλαντική προοπτική της περιοχής και ...εκθειάστηκε η συμβολή της χώρας στις ειρηνευτικές αποστολές, κυρίως στο Αφγανιστάν και εκφράστηκε η αμοιβαία ικανοποίηση για την εξέλιξη της στρατηγικής συνεργασίας ΠΓΔΜ και ΗΠΑ. Και όχι μόνο αυτό!
Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ επαναβεβαίωσε τη θέση των ΗΠΑ ότι κάθε χώρα της περιοχής πρέπει να αξιολογείται σύμφωνα με τις ατομικές της επιδόσεις και πρόσθεσε ότι τα διμερή ζητήματα δεν πρέπει να εμποδίζουν τον δρόμο αυτής της διαδικασίας. Δηλαδή της ευρωατλαντικής προοπτικής της περιοχής.
Με άλλα λόγια οι επιδόσεις μας είναι ...άστα να πάνε σύμφωνα με τις ΗΠΑ. Ούτε στο άλμα επί κοντώ δεν περνάμε, το σκάμμα το έχουμε κάνει φύλλο και φτερό, στο μαραθώνιο μας βγήκε η γλώσσα απέξω, στην κολύμβηση χάσαμε τα μπρατσάκια... Τι εμφάνιση πια να κάνεις;
Στις ειρηνευτικές αποστολές δεν συμμετέχουμε. Ζωή είναι αυτή;
Τι βασανιζόμαστε τζάμπα; Το έχουμε χαμένο το παιχνίδι. Πάει και η ονομασία, πάει και η γλώσσα, πάει και η εθνικότητα.
Τι στα κομμάτια τις θέλουμε τις ανασκαφές; Αφού κανείς δεν μπορεί να τις μεταφράσει από τη μια ...μακεδονική γλώσσα στην άλλη ...μακεδονική!
Μόνο με τη μέθοδο Μπράιγ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου