Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  15/09/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Το χάσαμε το παιχνίδι!
Όπως και να το δεις, από όποια πλευρά και να το γυρίσεις, το παιχνίδι το έχουμε χαμένο. Δεν μας αφορά και δυστυχώς άλλοι ασχολούνται με αυτό το σπορ. Σπορ μόνο για πλουσίους! Και δυστυχώς επαληθεύεται αυτό που συμβαίνει πάντα αλλά δεν θέλεις να το πιστέψεις.
Ότι οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.
Τα ...ευχάριστα νέα μας ενημερώνουν ότι αυξάνονται οι πλούσιοι παγκοσμίως. Όχι δεν μιλάνε για μας. Εμείς ξέρουμε τη μοίρα μας. Και όταν λέμε εμάς εννοείται ότι μιλάμε για τη μάζα των πληβείων διότι υπάρχει και μια κουκίδα χρυσού στην κορυφή και εδώ. Με ανάλογα μεγέθη.
Ευημερούν οι εκατομμυριούχοι παγκοσμίως ενώ φαίνεται να παραμένουν ανέγγιχτοι από την οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με μελέτη της Boston Consulting Group, το 2007 ο αριθμός των εκατομμυριούχων έφτασε τα 10,7 εκατομμύρια, μία αύξηση της τάξεως του 11,2% σε σχέση με το 2006. Σημαντικό ποσοστό αύξησης που ενθαρρύνει τον περαιτέρω αγώνα για ακόμα μεγαλύτερη και προσοδοφόρα πορεία.
Πορεία που δεν έχει σχέση με τον ανήφορο που αφουγκράζεται το αγκομαχητό άλλων ....εκατομμυρίων!
Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στις περιουσίες των πιο πλούσιων οικογενειών, ενώ οι λιγότεροι πλούσιοι είδαν τα χρήματα τους να αυξάνονται με μικρότερους ρυθμούς.
Άρα κατ’ αναλογία η μεγαλύτερη αύξηση της φτώχειας θα πρέπει να επισημάνθηκε στους ήδη φτωχούς που έγιναν ακόμα φτωχότεροι!
Δηλαδή άμα έχεις τα γένια έχεις και τα χτένια. Δηλαδή οι υπόλοιποι είναι ...σπανοί; Και είναι και το άλλο! Αν είσαι ...φρεσκοξυρισμένος κάθε μέρα τι τα θέλεις ...τα χτένια; Άσε να τρέχει ...η τρίχα κάγκελο για να σου είναι χρήσιμα και ...τα χτένια!
Στη Σιγκαπούρη, για παράδειγμα, κάθε δέκατο νοικοκυριό είχε περιουσία άνω του ενός εκατομμύριου δολαρίων. Στη Β. Αμερική και την Δ. Ευρώπη βρίσκονται περιουσίες ύψους 39 δισ. ευρώ και 38 δισ. ευρώ αντιστοίχως, που ανταποκρίνονται στα 2/3 του πλούτου των εκατομμυριούχων. Το υπόλοιπο 1/3 ήτοι 33 δισ. δολάρια είναι μοιρασμένα στις υπόλοιπες περιοχές του πλανήτη.
Μήπως πρέπει να σταματήσουμε τις συχνές επισκέψεις στα κομμωτήρια και τα μπαρμπέρικα;
Μπας και σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και δούμε και εμείς 
Θεού πρόσωπο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου