Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ"  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    27/05/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Δύσκολα τα βλέπω τα πράγματα για αυτή την περίοδο!
Βλέπω στενοχώρια να περνάς και θα κρατήσει μερικούς μήνες!
Κάποιος από την οικογένεια σου θα κερδίσει εκατομύρια στο λαχείο αλλά δεν θα θυμάται που το έχει φυλάξει και θα χάσει τα λεφτά του!
Πρόσεξε αυτήν την φίλη σου που μπαινοβγαίνει στο σπίτι σου. Πίσω από τις πλάτες σου σε κακολογεί όπου σταθεί και όπου βρεθεί.
Γάμο δε βλέπω σύντομα αλλά τα ταρώ δείχνουν ότι θα κάνεις έξι παιδιά!
Τέτοια συμβαίνουν όχι μόνο στην ...ηλιόλουστη χώρα μας αλλά πανταχού της οικουμένης όπου υπάρχουν αφελείς που πιστεύουν ότι τα χαρτιά, ο καφές, τα κρύσταλλα και ...τα αυγά θα τους βοηθήσουν να ξεγλιστρήσουν από τη μιζέρια τους!
Τα νέα μας έρχονται από τη Βρετανία όπου νέος νόμος τέθηκε σε εφαρμογή από χθες για την προστασία των καταναλωτών. Ο νόμος στοχεύει στην τιμωρία αθέμιτων πρακτικών πώλησης και διαφήμισης.
Μεταξύ άλλων, υποχρεώνονται οι μάντεις, οι αστρολόγοι και τα μέντιουμ και οι κάθε είδους ...Πυθίες και ...Κασσάνδρες να αναφέρουν ότι οι υπηρεσίες τους προσφέρονται ως «διασκέδαση και μόνο». Διότι το κακό παράγινε με την πληθώρα των διαφημίσεων για την παροχή υπηρεσιών ...αδειάσματος της τσέπης με αδρή αμοιβή.
Για πρώτη φορά ο βρετανικός νόμος ορίζει πλέον ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν να μετέρχονται θεμιτές εμπορικές πρακτικές που σέβονται τον καταναλωτή.
Στις επιχειρήσεις που παραβαίνουν το νέο νόμο θα επιβάλλονται πρόστιμα έως και 7.000 ευρώ, ενώ κάποια παραπτώματα επισύρουν ποινή φυλάκισης για τον ιδιοκτήτη. Πάντως ο νόμος δεν προβλέπει υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης στους καταναλωτές, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην Ιρλανδία.
Εδώ θα κάνουμε τίποτα αντίστοιχο για να πάψουν οι διαφημίσεις να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας;
Αν ρωτήσουμε κανένα μέντιουμ θα ξέρει να μας απαντήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου