Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  12/06/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Πού να προλάβουμε τη δημοπρασία;
Φυσικά δεν ήταν το οικονομικό στη μέση αλλά η έλλειψη χρόνου να πεταχτούμε μέχρι τον Οίκο Κρίστις να πάρουμε και εμείς το κατιτίς μας! Κάτι θα βρίσκαμε να παίρναμε. Κανένα διαμαντάκι, κάποιο αγαλματίδιο, ίσως το “χαμογελαστό Βούδα” με την υπογραφή Φαμπερζέ ...παρακαλώ!  Πρόλαβαν άλλοι. Δεν βαριέσαι, στην επόμενη δημοπρασία που θα κάνει η κόρη της Χριστίνας!
Είχαμε να ασχοληθούμε με άλλα προβλήματα, οπότε ήταν απαγορευτικό να πεταχτούμε μέχρι το Λονδίνο να απολαύσουμε έστω τη διαδικασία αλλαγής φρουράς του πακτωλού των ευρώ!  
Ήταν το τηλεγράφημα της ΕΕ που ταρακούνησε το ψυχολογικό μας σύστημα και μας ενημέρωνε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να μάθει να ζει με τις υψηλές τιμές του πετρελαίου και να βοηθήσει τους πολίτες της να κάνουν το ίδιο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τι ...φασκελοκουκούλωστα ήταν αυτό; Ποιος να πρωτομάθει και τι να πρωτομάθει; Τι είναι το πετρέλαιο... χαβιάρι που εκτινάχθηκε στα ύψη και λες άντε θα το κόψω γιατί είναι ανθυγιεινό για την τσέπη μου;
Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου της σχετικής Επιτροπής, “οι τιμές του πετρελαίου δεν θα υποχωρήσουν στα προηγούμενα επίπεδα... Το πρόβλημα είναι δομικό, ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η αύξηση της ζήτησης και συνεπώς μια αποτελεσματική και βιώσιμη απάντηση θα είναι να προσαρμοστούμε σε αυτήν την κατάσταση”.
Κι από την άλλη, το βλέμμα των πολυεθνικών πέφτει κατά Αφρική μεριά που τόσο καιρό ήταν ...ανεκμετάλλευτη! Επενδύσεις εκατομμυρίων για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στον ...κοιμώμενο γίγαντα!
Χρήμα ρέει άφθονο στη μαύρη ήπειρο για την κοινωνική και πολιτική σταθερότητα στην περιοχή με σκοπό την ...ηρεμία των επενδυτών στην ...νέα ήπειρο!
Χώρια που μαζί με τους δυτικούς επενδυτές και η Κίνα πήρε αμπάριζα τους δρόμους και υπογράφει συμφωνίες όπου βρεθεί και όπου σταθεί! Όποιος προλάβει ψωνίζει! 
Πού να βρούμε έτσι χρόνο να πεταχτούμε μέχρι του Κρίστις!
Και μας έφαγαν άλλοι τα διαμαντικά!
Τι να πρωτοπρολάβει να κάνει πια κανείς σ’ αυτή τη ζωή; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου