Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 02/12/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Όσο να πεις ένα πρόβλημα το είχαμε!
Ολημερίς και ολονυκτίς αγκομαχούσαμε για τη λύση του προβλήματος που κατακαίει τα σωθικά μας. Διότι τι μπορούμε να κάνουμε με τόσο λίγα τσιγάρα και αρώματα και ποτά που μπορούσαμε να κουβαλήσουμε στα ταξίδια μας; Διότι ένα κινητό μπαρ όσο νάναι το χρειάζεσαι. Είναι δυνατόν να πηγαίνεις ταξίδι μακρινό και να μην έχεις τις προμήθειες μαζί σου; Μια ρακί, ένα τσίπουρο, μια μπύρα, ένα ουζάκι;
Τι στα κομμάτια έτσι θα την βγάλουμε; Χωρίς να βρέξουμε το λαρύγγι μας ατενίζοντας το Κολοσσαίο στην Ρώμη ή τα ερείπια του Μάτσου Πίτσου στο Περού; Ένα βρέξιμο θα το χρειαστούμε! Ίσως χρειαστούμε και τα ανάλογα συνοδευτικά για να μην το κατεβάσουμε ξεροσφύρι το αλκοόλ!
Τα νέα κατέφθασαν με την έναρξη του μηνός Δεκεμβρίου διότι μια αύξηση τουριστικής κίνησης όσο νάναι την περιμένουμε. Δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν αλλά δεν πάει να καεί και το παλιάμπελο. Γκρινιάζουμε ότι δεν έχουμε αλλά ένα ταξιδάκι είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό θα το κάνουμε. Είναι δυνατόν να πάει η Μαρία, η Κατίνα, η Αγλαΐα και να μην πάει η Περσεφόνη; Είναι δυνατόν; Τι περισσότερο έχουν από μας; Ας πεινάσουμε λίγο ...μέσα για να δείξουμε ότι είμαστε χορτάτοι ...έξω!  Αυτό να ναι το παράπτωμα. Το στενάχωρο είναι ότι οι τράπεζες δεν έχουν ξεκινήσει τη διαφημιστική τους καμπάνια για τα διακοποδάνεια και ανησυχώ. Πέρσι δεν είχαν ξεκινήσει νωρίτερα; Τελευταία στιγμή θα μας αφήσουν για να μη ξέρουμε τι θα κάνουμε; Πώς θα κλείσουμε εισιτήρια και ξενοδοχεία;
Και τα νέα μας ενημερώνουν ότι μεγαλύτερη ποσότητα αφορολόγητου κρασιού ή αρωμάτων θα μπορούν να φέρουν στις αποσκευές τους οι ταξιδιώτες στην ΕΕ σύμφωνα με νέους κανονισμούς για τις εισαγωγές αφορολόγητων προϊόντων που τέθηκαν από χθες σε ισχύ.
Βάσει των νέων μέτρων, όποιος ταξιδεύει αεροπορικώς θα μπορεί να φέρει μαζί του αφορολόγητα στην ΕΕ 200 τσιγάρα, ένα λίτρο ρακί, τέσσερα λίτρα κρασί, 16 λίτρα μπίρα και προϊόντα συνολικής αξίας 430 ευρώ (παιγνίδια, αρώματα, ηλεκτρονικά εξαρτήματα κλπ).
Γηράσκω αεί ...χρηματοδοτούμενος!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου