Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   10/07/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Η μόνη ...θεαματική κίνηση ήταν ότι φυτεύτηκαν οκτώ δέντρα!
Και μην φανταστείτε τίποτα ψηλά και ογκώδη. Πώς θα τα έφερναν εξάλλου βόλτα; Ήταν μικρά δεντρύλια τύπου ...νάνος σαν μια συμβολική κίνηση για το περιβάλλον. Μάλλον για να χρησιμοποιηθεί το βίντεο για τα επίκαιρα μακρινών μελλοντικών γενεών στους κινηματογράφους όπως γινόταν παλιά πριν από αρκετές δεκαετίες.
Και περιμένουμε από τα οκτώ δέντρα να σώσουμε το περιβάλλον; Μάλλον μας ...χτύπησε η ζέστη κατακέφαλα και απολαμβάνουμε τη νωχελική σιέστα ενός Μεξικάνικου μεσημεριού!
Για τρεις μέρες ξοδέψαμε μερικά εκατομύρια για φαγητό και ανανεώσαμε το ραντεβού για του χρόνου για να λύσουμε εκ νέου τα προβλήματα του πλανήτη. Αυτά είναι τουριστικά προγράμματα. Όχι σε ενοικιαζόμενα δωμάτια με θέα τον τοίχο του απέναντι στάβλου. Με θέα τη θάλασσα!
Αντάλλαξαν ...ευχές για ένα καλύτερο μέλλον συμφωνώντας να μειώσουν κατά το ήμισυ τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2050. Φέξε μου και γλίστρησα! Και αυτό, αν ακολουθήσουν και τα αναπτυσσόμενα κράτη το πρόγραμμα.
Τους ήρθε όμως ...μπηχτή από το WWF, που επισημαίνει ότι είναι τουλάχιστον παράδοξο να εγείρουν απαιτήσεις οι 8 χώρες που παράγουν το 62% της παγκόσμιας ρύπανσης από τα υπόλοιπα 186 κράτη που περιορίζονται στο 38%.
Όσο για την άνοδο των τιμών - σβήσε το φως γιατί έτσι κι αλλιώς γλίστρησα - το ρίξαμε ...στο καλαματιανό! Ευχές και πάλι ευχές και συστάσεις και πάλι συστάσεις. Έπεσε στο τραπέζι του συνεδρίου η σύσταση όσα κράτη διαθέτουν αποθέματα να διαθέσουν μέρος αυτών στη διεθνή αγορά ώστε να υποχωρήσουν οι τιμές.
Αποτέλεσμα; Ο καύσωνας δεν ήταν τόσο τραγικός όσο τον περιμέναμε!
Τελικά, είναι να αναρωτιέται κανείς πού βρέθηκε τόσος σολομός και χαβιάρι με τις τιμές που κυκλοφορούν στην αγορά! Οι εκρήξεις τιμών γίνονται μόνο στο ρύζι και στο σιτάρι.
Τι καθόμαστε λοιπόν; Αφού δεν έχουμε ψωμί ας φάμε παντεσπάνι!
Είναι απλό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου