Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   12/05/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Καιρός να μάθουμε γαλλικά!
Διότι με τα αγγλικά είδαμε και αποείδαμε και τελικά απόλυτο σκοτάδι στο βάθος του τούνελ! Χάσαμε ακόμα και τη Νικολούλη! Τι καταλάβαμε με τα αγγλικά τόσα χρόνια; Πόσες χιλιάδες Ελλήνων είναι κάτοχοι της αγγλικής γλώσσας; Αμέτρητοι! Πόσα λεφτά τους στείλαμε; Ακόμα τα μετράμε! Είδαμε φως από τους Αγγλους; Με μισό μάτι μας κοιτάνε. Μας υποστηρίζουν πουθενά; Μην πούμε ότι μας θεωρούν και λίγο …τριτοκοσμικούς! Μόνο όταν έρχονται στην Ελλάδα αποδεικνύεται το αντίθετο…! Βλέπουμε τις προκοπές τους κάθε καλοκαίρι!
Τόσο καιρό είχαμε …στον πάγκο την Γαλλία και τα γαλλικά της αλλά τελικά φαίνεται ότι ξαναγεννήθηκε το …Ελλάς Γαλλία συμμαχία! Άλλη φινέτσα, άλλη αρχοντιά, άλλη γκλαμουριά! Άσε που κι αυτοί δεν τα πάνε καλά με τους Εγγλέζους! Ένα υποβόσκον …δολοφονικό βλέμμα το έχουν! 
Αρνούνται τη συνέχιση των συνομιλιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης με τους Τούρκους για την είσοδο της στο ευρωπαϊκό …κλαμπ! Εάν δεν αποσύρουν τα κατοχικά στρατεύματα από την Κύπρο δεν μπορεί να ανοίξει η πόρτα της Ευρωπαϊκής Ενωσης! Όπως τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου μετά τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο Χριστόφια στο προεδρικό μέγαρο, στη Λευκωσία, η Γαλλία δεν μπορεί να δεχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια χώρα, η οποία διατηρεί στρατεύματα κατοχής σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Λογικά πράγματα! Αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!
Και από την άλλη, το υπουργείο εξωτερικών των γειτόνων μας ανανεώνει τις τελευταίες ημέρες τις …επιθέσεις με μαθήματα ιστορίας που εμφανίζουν μια …ταλαιπωρημένη μειονότητα στη χώρα μας που υποφέρει μέσα στο ελληνικό έδαφος!
Διότι σύμφωνα με τους …μαθηματικούς υπολογισμούς τους “...150 χιλιάδες ομογενείς μας ζουν στην Ελλάδα, ενώ υπάρχουν και Ελληνες που ζουν στην Πόλη, καθώς και Ελληνες πολίτες που ζουν αλλού, περίπου 10 χιλιάδες, οι οποίοι έχουν τουρκική υπηκοότητα…”
Όλα τα άλλα ξεχάστηκαν! Κανείς δεν αναρωτιέται τι έγιναν οι χιλιάδες των Ελλήνων που αναγκαστικά εξαφανίστηκαν ...μυστηριωδώς ενώ αντίθετα οι εδώ απολαμβάνουν  τα αγαθά της Ελληνικής Δημοκρατίας! Μέχρι και βουλευτές ...κατεβαίνουν!
Βρε μπας και επειδή δεν τους μαθαίνουμε ...γαλλικά τα λένε όλα αυτά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου