Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   14/04/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Τα πράγματα είναι απλά, ...πιο απλά δεν γίνεται!
Δολοφονήθηκαν δύο νεαροί οι οποίοι ...τόλμησαν να εμπλακούν σε διένεξη του δράστη με ένα γείτονά του! Στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν τα χειρότερα μεταξύ του δράστη και του θύματος δέχτηκαν αυτοί τους μοιραίους πυροβολισμούς!
Και τώρα τι γίνεται;
Άμα βλέπεις κουρνιαχτό και πυροβολισμούς, επί τόπου στροφή και ...αποχαιρετισμός στα όπλα! Δεν αξίζει τον κόπο να στηριχτείς στα ηθικά σου στοιχεία για να μπεις διαμεσολαβητής στη σωστή λύση ενός ανήθικου και εγκληματικού προβλήματος!     
Ακούς τη φωνή της επιβίωσης και προτιμάς τον ...περίπατο στη φύση από την ανάπαυση σε χλοερά λιβάδια! Προτιμάς να ακούς τα πουλάκια να σου κελαηδούν οριζοντίως ή καθέτως;   
Ο δράστης μετά το συμβάν κατέφυγε σε μοναστήρι και παρέδωσε την καραμπίνα του. Ήδη προβάλλονται τα ψυχολογικά προβλήματα του δράστη ο οποίος εκτός αυτών είναι κάτοχος και νόμιμος ιδιοκτήτης δυο κυνηγετικών καραμπίνων!    
Και το ερώτημα που αναφύεται ...στα χλοερά λιβάδια είναι πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν επικίνδυνοι χρήστες επικίνδυνων παιχνιδιών!
Τα ψυχολογικά προβλήματα αποκτώνται πριν ή μετά την απόκτηση των επικίνδυνων σιδερικών; Αν είναι πριν, δεν υπάρχουν κάποια μέτρα και σταθμά για να γίνει κανείς ιδιοκτήτης τους; Αν είναι μετά, δεν υπάρχει ...στενή παρακολούθηση των ψυχολογικών μεταπτώσεων των ιδιοκτητών; Διότι τα ψυχολογικά προβλήματα είναι ...άυλα και ...άψυχα! Όποτε θέλουν έρχονται και όποτε θέλουν εξαφανίζονται! Όποτε θέλουν κυριεύουν το μυαλό και καθιστούν άβουλο και ανίσχυρο ένα άτομο που μπορεί να είναι νόμιμος ιδιοκτήτης όπλων!
Το ζήτημα είναι ότι οι διενέξεις και οι λύσεις τους συνεχίζουν να ακολουθούν την μόδα των παρελθόντων δεκαετιών και αιώνων! Τα ψυχολογικά προβλήματα πάντα είναι τα ίδια, δεν αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου. Οι ιδιοκτήτες των ψυχολογικών προβλημάτων μπορεί να αλλάξουν αλλά δυστυχώς δεν έχει γίνει καμμιά προσπάθεια!
Τα πράγματα συνεχίζουν να είναι απλά, ...τραγικά απλά!     
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου