Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 04/11/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Να πεις ότι δεν το είδαμε, το είδαμε!
Μια ουρά μέχρι εκεί επάνω που δύσκολα μπορεί να συναντήσει κανείς στην ελληνική επικράτεια. Διότι οι ...ουρές στη χώρα μας είναι ένα δυσκολοχώνευτο φρούτο! Στις ουρές των τραπεζών πάντα υπάρχει η δικαιολογία ότι θα χάσω το λεωφορείο ή ότι κλαίει το μωρό και δεν μπορώ να το ησυχάσω γιατί ήρθε η ώρα του φαγητού του. Και όλα αυτά στο ...παραπέντε ενώ έχει προηγηθεί ολόκληρο πρωινό και ενώ την βλέπεις φορτωμένη με όλες τις σακούλες της αγοράς. Ας είναι!
Αυτή είναι μια διαφορετική ...ουρά. Δεν συγκρίνεται σε μέγεθος με τις ουρές που έχουμε συνηθίσει. Χώρια που ήταν σε εξωτερικό χώρο κάτω από βροχή και ελαφρώς χαμηλές θερμοκρασίες. Εκεί! Και όσο περνούσε η ώρα, η ουρά μεγάλωνε!
Και μη νομίζετε ότι γινόταν κάποια διανομή τροφίμων ή επιταγών! Ούτε γυρνούσαν καμιά ...κατοχική ταινία. Αντίθετα μάλιστα. Οι συμμετέχοντες στην ουρά κρατούσαν στα χέρια και τον ...οβολό τους και ετοιμαζόντουσαν για άμεση κατάθεση για υπηρεσίες που θα τους προσφερθούν μετά από ένα χρόνο. Και συγκεκριμένα το Σεπτέμβριο του ...2010 παρακαλώ!
Η συναυλία των U2 βρίσκεται προ των πυλών. Ποιών πυλών δηλαδή! Φέξε μου και γλίστρησα. Για πρώτη φορά στην Αθήνα το διάσημο συγκρότημα και όσοι πιστοί προσέλθετε! Τα εισιτήρια ανάρπαστα. Φαντασμαγορικό θέαμα υπόσχονται και ως εκ τούτου το μουσικόφιλο κοινό Αθηνών και περιχώρων ανταποκρίνεται άμεσα και σταθερά. Από 33 έως και 330 ευρώ τιμάται το εισιτήριο ανάλογα με τη θέση και την άμεση οπτική πρόσβαση.
Φυσικά οι άμεσα ενδιαφερόμενοι θεατές έχουν νεαρή ηλικία και καμία σχέση με τις ουρές τραπεζών, λεωφορείων, ΙΚΑ και λοιπών συναφών! 
Γι αυτό δικαιολογείται η υπομονή της ουράς και το κατά πολύ εμπρόθεσμο παρόν τους. Διότι εάν τελειώσουν τα φθηνά εισιτήρια; Τι κάνουμε μετά; Πού θα βρούμε τα 330 ευρώ για να πιάσουμε μια θέση VIP;
Το ηθικό απόσταγμα της ιστορίας είναι ότι η διασκέδαση πρωτεύει και απέχει παρασάγγας από οτιδήποτε άλλο. Ο ...πόνος δε κοιτά οικονομικές κρίσεις. Ούτε χρέη, ούτε ελλείμματα!  Αυτά είναι για τους μεγάλους. Και από την άλλη η υπομονετική παρουσία σε μια μακροσκελή ουρά που συγκρούεται άμεσα με το εκρηκτικό μεσογειακό ταμπεραμέντο του Έλληνα!
Άραγε θα θυμούνται αργότερα ότι ουρά είναι και αυτή και ότι θα πρέπει να κάνουν υπομονή;
Πίσω έχει η αχλάδα την ...ουρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου