Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   25/09/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Βρισκόμαστε στο έλεος των θελήσεων κάθε πολυεθνικής εταιρίας!
Στόχος η αύξηση των εσόδων της εταιρίας με κάθε και οποιοδήποτε κόστος. Δεν μας ενδιαφέρουν τυχόν παρενέργειες και επιπτώσεις. Αρκεί τα ταμεία να είναι εύρωστα και υγιή! Οι πελάτες να πάνε στο ..., έτσι κι αλλιώς η ανθρώπινη παραγωγή πάει μια χαρά. Πελάτες πάντα θα έχουμε, δεν πρόκειται να χαθούμε! Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η πορεία και οι προοπτικές της εταιρίας.
Για μήνες κρυβόταν καλά το μυστικό της ...απάτης (!) από την εν λόγω εταιρία με το μολυσμένο γάλα με μελαμίνη. Αυτό τουλάχιστον λένε οι αρχές της χώρας τους που ερευνούν το θέμα.
Και δεν είναι μόνο το πρόβλημα στην Κίνα. Το πρόβλημα που μεγεθύνεται σιγά σιγά παρουσιάζει μια εκτεταμένη διατροφική ...δηλητηρίαση μιας σειράς κρατών που χρησιμοποίησαν το γάλα της εν λόγω εταιρίας. 
Βγαίνουν στην επιφάνεια παλαιότερα προβλήματα που πέρασαν στα ...ψιλά. 
Λαμβάνοντας πλανητικές διαστάσεις το σκάνδαλο έφερε στην επιφάνεια μια δόλια πρακτική η οποία είχε αποκαλυφθεί πριν από μερικούς μήνες: την προσθήκη μελαμίνης σε τρόφιμα για να εμφανίζεται πλασματικά μεγαλύτερη η περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες.
Το 2007 χιλιάδες γάτες και σκύλοι στη βόρεια Αμερική έπεσαν θύματα αυτής της πρακτικής. Γλουτένη, η οποία χρησιμοποιήθηκε για ζωοτροφές, και η οποία είχε εισαχθεί από την Κίνα, είχε μολυνθεί με μελαμίνη.
Η μελαμίνη, χημικό προϊόν που χρησιμοποιείται στην βιομηχανία πλαστικών, κόλλας και ρητίνης, έχει εντοπισθεί σε ευρύ φάσμα προϊόντων.
Οι αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν ότι το δηλητήριο εντοπίσθηκε σε απλές καραμέλες της γνωστής κινεζικής μάρκας "Lapin Blanc".
Η Σιγκαπούρη έχει διακόψει από την Παρασκευή και την πώληση κινεζικών γαλακτοκομικών προϊόντων έπειτα από την ανίχνευση μελαμίνης στο γάλα, στο γιαούρτι, στα παγωτά, στα μπισκότα και στη σοκολάτα.
Λαμβάνοντας πλανητικές διαστάσεις το σκάνδαλο έφερε στην επιφάνεια μια δόλια πρακτική η οποία είχε αποκαλυφθεί πριν από μερικούς μήνες: την προσθήκη μελαμίνης σε τρόφιμα για να εμφανίζεται πλασματικά μεγαλύτερη η περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνες.
Και ας μην ξεχνάμε τις απίθανες ιστορίες με συσκευές και παιχνίδια κινέζικης προέλευσης.
Ο καταναλωτής στο έλεος ενός αδίστακτου ...δολοφόνου που συνεχίζει να δουλεύει σιωπηλά και αμετάκλητα. Ποιος να φυλάξει ποιόν;
Η απάτη δεν έχει εθνικότητα ούτε υπηκοότητα.
Είναι πανταχού παρούσα και τα πάντα ...πληρούσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου