Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  09/05/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Ο πολιτισμός μπορεί να βρίσκεται παντού.
Και πρέπει να βρίσκεται παντού! Από τις αίθουσες ενός μεγάρου μουσικής μέχρι και τις πιο ανήλιαγες γωνιές ενός απάτητου μονοπατιού!
Κυκλοφορεί ανενόχλητος και απεγνωσμένα ζητά χέρι βοηθείας και επιβίωσης κατοικοεδρεύοντας εκεί όπου μπορεί να εξασφαλίσει οξυγόνο για την επιβίωσή του! Στην περιπλάνησή του αφήνει εικόνες και ήχους να ζουν ανάμεσά μας. Και άλλες φορές οι εικόνες χάνονται και οι ήχοι γίνονται ψίθυροι και διαλύονται! Και άλλες φορές υπάρχουν τόποι όπου οι εικόνες ζωντανεύουν και οι ήχοι δυναμώνουν.
Και εκεί αρχίζει να αλλάζει το τοπίο. Γεμίζει χρώματα και η όραση αγαλλιάζει. Οι ήχοι γίνονται μελωδίες και ερεθίζουν τις αισθητήριες άκρες της δημιουργίας.
Οι μελωδίες ακούραστα και ευλαβικά ανηφορίζουν τα μονοπάτια του Λιτοχώρου. Και οδηγούν τους νέους της μικρής αυτής πόλης σε μεγάλες δημιουργίες πολιτισμού!  Προσπαθούν να αγγίξουν τις θεϊκές εικόνες ενός απέραντου Ολύμπου. Εδώ υπάρχει οξυγόνο! Και είναι μια ατελείωτη φλέβα που απλώνει τη δύναμη της και εισχωρεί πιο βαθιά στα μηνίγγια της δημιουργίας!
Κοχλάζει η δημιουργία στο Λιτόχωρο. Η Χορωδία Λιτοχώρου επέστρεψε κρατώντας το πρώτο βραβείο από το 6ο Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ Χορωδιών Νέων στη μικρή της πόλη! 
Έφερε μαζί της το αποτέλεσμα μιας συνεχούς προσπάθειας ενός πολιτισμού που φαίνεται ξεχασμένος ήδη από πολλούς! Είναι πλέον μόνο ενασχόληση για ρομαντικούς εραστές ενός μακρινού ονείρου ή οι μελωδίες και οι εικόνες βρίσκουν περήφανα μόνες τους το δρόμο της διαφυγής όταν υπάρχει έλλειψη οξυγόνου;
Σας ευχαριστούμε παιδιά του Λιτοχώρου!
Σας ευχαριστούμε Κε Σάλτα!
Σε ευχαριστούμε Λιτόχωρο!
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου