Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  03/09/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Είναι κάτι σαν παροχή βοηθείας ...αλλά από την ανάποδη!
Κάτι σαν ...εισφορά προς το Δημόσιο, ένα πράμα! Πώς, δηλαδή, το κράτος έχει μερικές φορές ανάγκη από λεφτά και ζητάει εφάπαξ εισφορές από τους πολίτες του; Ένα τέτοιο πράγμα για να σας δώσω να καταλάβετε. Σου λέει από τάδε μέχρι τάδε εισοδήματα τόσα ευρώ, από τόσα μέχρι τόσα ευρώ εισφορά στο κοινό ταμείο προς άμεση χρήση και ανακούφιση του ευρύτερου κοινού καλού. Διότι πώς μπορεί να αντεπεξέλθει ο καθένας με τα ίδια ποσά ...χαράτσι αφού τα εισοδήματα είναι διαφορετικά; Το ίδιο εισόδημα για παράδειγμα έχει η Ελβετία με την Ελλάδα; Δεν μπορούν να πληρώσουν τα ίδια. Θα σας κάνουμε διευκολύνσεις και θα χρησιμοποιήσουμε άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Το δίκιο να λέγεται. Και κατά πολύ περισσότερο να εφαρμόζεται!
Το ίδιο και με τη γρίπη! Δεν μπορεί όλοι να πληρώσουν τα ίδια. Κάτι θα κάνουμε και εδώ και το έκαναν.
Κυμαινόμενες οι τιμές των εμβολίων στο ...χρηματιστήριο της γρίπης. Η βιτρίνα πρέπει να πληρώνεται. Ο πλούσιος πρέπει να συνεισφέρει κάτι περισσότερο. Και σκάει το μυστικό!
Το εμβόλιο της γρίπης θα τιμάται από 2,5 έως 20 δολάρια, ανάλογα με την τσέπη που διαθέτει κάθε χώρα. Κρίμα, είπαν, είναι, μην τους ξετινάξουμε κιόλας. Θα τους πάρουμε που θα τους τα πάρουμε, μην το ξεφτιλίσουμε το θέμα.
“Οι χώρες με υψηλά εισοδήματα θα μπορούσαν να πληρώνουν από 10 έως 20 δολάρια την κάθε δόση, οι χώρες με μεσαία εισοδήματα θα μπορούσαν να καταβάλουν το μισό περίπου από αυτό και οι φτωχές χώρες το μισό αυτού”.
Διότι όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στην υγεία. Δεν μπορεί να αποκλειστούν οι μη έχοντες. Θα βάλουμε κάτι παραπάνω στους έχοντες και κατέχοντες και θα βολευτούμε όλοι μια χαρά.
Και η ζωή θα συνεχιστεί όπως και πρώτα. Διότι μην ξεχνάμε και την οικονομική κρίση.
Και μέχρι την επόμενη απόδραση ιού και μικροβίου έχει ο Θεός!
Θα τα βολέψουμε και τότε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου