Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    30/07/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Συνέχεια ...επιστολών το ανάγνωσμα!
Η καινούργια επιστολή του Νίκολα Γκρουέφσκι είναι δισέλιδη και σε αυτήν ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ περιγράφει την Ελλάδα σαν χώρα του περασμένου αιώνα που καταπατά βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα, δημεύει περιουσίες και εφαρμόζει πολιτικές διώξεων εις βάρος των μειονοτήτων.
Η Ελλάδα εξακολουθεί την ίδια πολιτική, η οποία απαγορεύει στους Μακεδόνες (!!!) να δηλώνουν την εθνική τους ταυτότητα, όπως επίσης και τη χρήση της μακεδονικής γλώσσας (!!!)  και κουλτούρας, (!!!) ενώ επέβαλε αλλαγές στα τοπωνύμια και σκληρές τιμωρίες στις δραστηριότητες των Μακεδόνων. Αυτοί που ανήκουν στη μακεδονική μειονότητα της Ελλάδας είναι από δεκαετίες τώρα αντικείμενο ισχυρών αντιποίνων από την ελληνική πολιτική, κάτι που οδηγεί σε εξαφάνιση της μακεδονικής ταυτότητας στην Ελλάδα.
Δηλαδή είμαστε μια χώρα ...άστα να πάνε!
Και ποιο είναι το συμπέρασμα της εθνικιστικής έξαρσης; Ότι μάλλον οδεύουμε προς επίλυση της διαφοράς όσο αφορά στην ονομασία οπότε καλό είναι να συνεχίσουμε την ιστορία για εσωτερικούς και εξωτερικούς λόγους. Διότι η επίλυση της τωρινής διαφοράς δεν μας εμποδίζει να συνεχίσουμε να έχουμε διενέξεις με την Ελλάδα! Άσε που μπορεί να έχουμε γίνει και βαρετοί με το πήγαινε έλα του κ. Νίμιτς λέγοντας τα ίδια και τα ίδια. Ας τελειώνουμε αλλά είναι καιρός να ανοίξουμε νέο κεφάλαιο για να έχουμε να πορευόμαστε!
Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τη συμφωνία με την Ελλάδα με άλλο ...παραμύθι που δεν θα πάψει όμως να συνεχίζει να καίει ή να σιγοκαίει. Δεν μας ενδιαφέρει και τόσο η ένταση της φλόγας, αρκεί να υφίσταται έστω και κάτω από στάχτες. Και σε κάποια δεδομένη στιγμή παίρνουμε μια ...μασιά και νάσου πάλι από την αρχή. 
Νάσου και η παρουσία της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην πΓΔΜ που σε τηλεοπτική της συνέντευξη κάλεσε τα Σκόπια “…να εξετάσουν προσεκτικά τις προτάσεις Νίμιτς και να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα. Προτάσεις οι οποίες προστατεύουν τα συμφέροντα της χώρας και μπορούν να αποτελέσουν βάση περαιτέρω διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα...” και τόνισε ότι “...Θεωρώ ότι αυτή είναι μια χρυσή ευκαιρία...”   Κοινώς, τελειώνετε να ξεμπερδεύουμε.
Έτσι κι αλλιώς η λέξη Μακεδονία θα υπάρχει στην ονομασία! Τι το παιδεύουν;
Ας προσέχαμε!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου