Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 02/04/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Βρε τι γίνεται για την επέκταση των επιχειρήσεων!
Αναστάτωση στα Βαλκάνια! Ήρθε ο κύριος Γενικός! Κόσμος πάει κι έρχεται, τα τηλέφωνα χτυπούν ασταμάτητα και ενοχλητικά και μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ...ευδαιμονίας και ...αγαλλίασης!
Μαζεύτηκαν και κάμποσοι περίεργοι στην άκρη του δρόμου, πάνω σε ανοικτά παράθυρα, πίσω από τραβηγμένες κουρτίνες για να απολαύσουν το πανηγύρι των ...προσωπικοτήτων! Τέτοια μεγαλεία κινητικότητας τα Βαλκάνια είχαν ...να ζήσουν από τις παλιές καλές εποχές πριν και μετά τον μεσοπόλεμο! 
Το ΝΑΤΟ ...στα πολύ μεγαλεία του, περιμένει εξελίξεις και αυξήσεις μελών! Κάτι σαν ...ανοιχτά είναι μπείτε! Κάτι σαν ...είδα φως και μπήκα! Κάτι σαν από όλα μαζί αλλά από μόνο του ...τίποτα! Και μπαίνει κόσμος, τι να κάνει, βλέπει να αναβοσβήνουν οι φωτεινές με ...νέον και ελκύεται σαν την πεταλούδα στο φως!
Το ...ηδονικόν του πράγματος είναι ότι αν είσαι από έξω πάντα χαμένος είσαι και πάντα κερδισμένος. Αν είσαι μέσα πάντα κερδισμένος είσαι και πάντα χαμένος! Η συνάρτηση έχει σχέση με τον ...τόπο – αν είσαι μέσα ή έξω – και τη σειρά πρωτοεμφάνισης της χασούρας ή του κέρδους! Υψηλά μαθηματικά ...πρωτόγνωρου κινδύνου για άστεγους!
Διότι δεν ξέρεις τι γνώμη μπορεί να εκφέρει ο κύριος Γενικός! Επειδή η κατάσταση είναι λίγο ...μπερδεμένη θα χρειαστεί μια περαιτέρω ανάλυση του θέματος κατά την οποία θα συζητηθεί διεξοδικά πώς γίνεται τα γραφεία της εταιρίας να είναι αλλού και τα μέλη της εταιρίας να κατοικοεδρεύουν αλλού! Αν και σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις αυτό δεν είναι ουσιώδες πρόβλημα. Δεν είναι καν πρόβλημα!
Το πρόβλημα είναι η παροχή υπηρεσιών της εταιρίας! Οι υπηρεσίες είναι συνάρτηση των αναγκών των από πάνω που εγκλωβίζουν τους από κάτω ή η βελτίωση των συνθηκών υγιεινής διατροφής και διαβίωσης των από κάτω για να προσεγγίσουν τους από πάνω;
Οι κάμποσοι περίεργοι στην άκρη του δρόμου σήκωσαν τους ώμους τους σε ένδειξη όχι αδιαφορίας αλλά μη κατανόησης! Έριξαν το βλέμμα τους στους επάνω, πίσω από τις τραβηγμένες κουρτίνες και δεν τους είδαν.
Είχαν ήδη ...στρογγυλοκαθίσει στους αφράτους καναπέδες και απολάμβαναν τα πολλά υποσχόμενα ορεκτικά! Στη στιγμή του σοκολατένιου πειρασμού δεν κρατήθηκαν και αναφώνησαν με ένα στόμα!
- Μας κακομαθαίνετε κύριε πρέσβη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου