Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    17/07/2008


ΓΡΦΑΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Για απάτη ύψους περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ κατηγορείται μία 35χρονη ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου εκμάθησης ξένων γλωσσών. Η κατηγορούμενη εμφανιζόταν στα θύματά της ως δικηγόρος και τους έπειθε πως είχε τη δυνατότητα να τους πουλήσει ακίνητα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.
Όταν σας λέω ότι με τις ξένες γλώσσες δεν έχει ψωμί δεν με ακούτε! Είδε και αποείδε η καημένη με την ...παραπαιδεία και σου λέει αλλού είναι το χρήμα. Από αλλού θα τα οικονομήσω. Και να σου παραποίηση επαγγέλματος και να σου γέμιζε τον λογαριασμό της στην τράπεζα. Αυτές είναι δουλειές! Ούτε εφορίες, ούτε ΙΚΑ, ούτε φωνές μέσα στην τάξη.
Δεν ξέρουμε τι ελαφρυντικά προτέρου εντίμου βίου είχε η 35χρονη για να απαλύνει τον πόνο της. Έσπασαν τα νεύρα της με τους μαθητές της; Της έβαζαν καρφίτσες στην καρέκλα της έδρας; Δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει το βάρος των οικονομικών υποχρεώσεων από τη μείωση των εσόδων της;  Έβλεπε τους μαθητές της να εξανεμίζονται στους δρόμους και στα πεζοδρόμια των ιδιαιτέρων μαθημάτων; Διότι άβυσσος η ψυχή των μαθητών και των γονέων αυτών!
Ζήλεψε από τη Ζήμενς, ζήλεψε από το Γερμανό; Ποιος ξέρει! Εδώ σου λέει κοτζάμ κόμματα άγονται και φέρονται στα κανάλια με πακτωλό εκατομμυρίων και να κάτσω εγώ αμέτοχη; Καλύτερα είναι τα κόμματα από μένα; Και μέχρι πότε θα τυραννιέμαι ανάμεσα στα θρανία;
Και έλαβε την απόφαση της ζωής της να ...την κάνει μια και καλή! Και τώρα τι θα γίνουν οι εναπομείναντες ...ορφανοί μαθητές της;
Οι πληροφορίες δεν γνωρίζουν να μας πουν τι είδους φροντιστηρίου ξένων γλωσσών διατηρούσε η 35χρονη. Προφανώς τα έσοδα του δεν ήταν ...καλής ποιότητας διαφορετικά δεν θα τολμούσε να διαπράξει ...οικονομικό έγκλημα ολκής. Δηλαδή όσα φροντιστήρια ξένων γλωσσών λειτουργούν κανονικά ή έχουν πακτωλό εισοδημάτων ή δεν έχουν το σθένος να ακολουθήσουν.
Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν οι 35χρονες!
Και προφανώς οι απατημένοι δεν θα ήξεραν το πραγματικό επάγγελμα της 35χρονης. Διαφορετικά δεν είναι άμοιροι της τύχης τους. Διότι πολλοί δηλώνουν επάγγελμα ...αοιδός αλλά δεν ξέρουν ούτε καν πόσες είναι οι νότες της μουσικής κλίμακας!
Πόσες είναι αλήθεια;
Οι νότες, φυσικά, όχι οι 35χρονες! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου