Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 12/12/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Μέσα από τα αποκαΐδια των ημερών μπορεί κανείς να μυρίσει την αύρα του καπνού που κυκλοφορεί πλέον ανεμπόδιστη και ανεβαίνει προς τα πάνω έχοντας και τη γεύση της τρικυμίας πάνω στα χείλη, σύμφωνα με τον ποιητή.  
Ο απόηχος κυκλοφορεί και επιμένει με διάφορους τρόπους. Έχει τον αντίκτυπό του σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου παρόμοιες σπίθες προσπαθούν να συμπαρασταθούν την ελληνική πραγματικότητα. Είναι πλέον μια πραγματικότητα η μόνιμη περιφορά της καπνίλας πάνω από το ξεχασμένο νοτιοανατολικό άκρο της γηραιάς ηπείρου.
Έχουμε συνηθίσει πλέον και τη μυρωδιά και την τρικυμία. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση εσωτερικών αναζητήσεων και ...λουκούλλειων συζητήσεων για την ανάπτυξη θεωριών και χαμένων ευκαιριών.
Μας ενδιαφέρει από εδώ και πέρα τι θα γινόταν αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και παράδοξα νόμιμες αποδοχές που θα ικανοποιήσουν τη δική μας άποψη διαλύοντας τις ενοχές μας.
Μια ατελείωτη κούρσα υψηλών ταχυτήτων βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή πάνω από τα όνειρα χιλιάδων εφήβων που αγωνιούν για την επόμενη ημέρα. Νικητής όποιος μπορέσει και κλέψει περισσότερες ψυχές να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο. Ανυποψίαστα πρόσωπα προσεγγίσουν και αθώα ατενίζουν την βιτρίνα των ιδανικών απόψεων ακούγοντας τη δελεαστική μουσική των σειρήνων για έναν αναπάντεχο ιδεαλισμό.
Ο κουρνιαχτός αρχίζει και πέφτει. Μέσα στη θολούρα των πραγμάτων γίνεται προσπάθεια για την ανίχνευση της προσφοράς ενός καλύτερου μέλλοντος. Όλοι οι υποτιθέμενοι φίλοι μπορεί να είναι και εχθροί. Όλοι οι εχθροί μπορεί να είναι και φίλοι. Και όλα αναμοχλεύονται, μπερδεύονται μεταξύ τους και οι άκρες τους αλληλοσυμπληρώνονται. Η άκρη του μίτου δεν βρίσκεται πουθενά και ο λαβύρινθος ανεβοκατεβαίνει δεξιά και αριστερά και σφίγγει όλο και δυνατότερα προσφέροντας μια ανίατη ασθένεια. Και ο ασθενής πνέει τα λοίσθια κυριευμένος από την απογοήτευσή του.
Ο νικητής δρόμος είναι ευθύς αλλά δύσκολα να τον βρει κανείς αφού έχουν ξεριζωθεί όλες οι πινακίδες σήμανσης. Οι παράπλευροι δρόμοι είναι πιο δελεαστικοί και πιο ονειροπόλοι.
Η πεζοπορία αποδεικνύεται κουραστική.
Βήμα σημειωτόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου