Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   31/08/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Θέλουμε δεν θέλουμε θα γίνουμε Ευρώπη!
Όχι ότι δεν είμαστε. Και είμαστε και το δικαιούμαστε να είμαστε. Και γεωγραφικά αλλά και ιστορικά την Ευρώπη την έχουμε μέσα μας… Κυκλοφορεί στο αίμα μας… Φωνάζει από το DNA μας... Είμαστε ευρωπαίοι ...εκ γενετής!
Τώρα θα γίνουμε Ευρώπη σύμφωνα με τις επικρατούσες καταστάσεις στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο. Θα σκεφτόμαστε ευρωπαϊκά, θα λειτουργούμε ευρωπαϊκά... άλλος αέρας. Ανανέωσης! Με το ...σεις και με το ...σας!
Διότι οι καινούριες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι στις επόμενες εκλογές θα εισέλθουν στη Βουλή λίγο πολύ τέσσερα κόμματα και ένα πέμπτο τελευταίο, μπαίνει δεν μπαίνει... Και φυσικά το πρώτο κόμμα δεν θα έχει αυτοδυναμία... Τι αλλαγές είναι αυτές; Τι πρωτοπορία! Επιτέλους οι ελληνες θα μπορούμε να συνεργαζόμαστε για το γενικότερο καλό και την ευρύτερη πρόοδο, βεβαίως..., βεβαίως!
Για σκεφτείτε λίγο τι πρόκειται να γίνει! Το θέμα είναι πώς πρέπει να σκεφτούμε; Σαν Ευρωπαίοι; Σαν Ελληνες; Διότι κάθε διαφορετική σκέψη καταλήγει σε διαφορετικά συμπεράσματα.
Αυτή την φορά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων ...μας την έφεραν! Εμφανίζουν πιο λογικούς συνδυασμούς. Διότι τώρα εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα, χωρίς όμως αυτοδυναμία, αλλά και τον Παπανδρέου να προηγείται στην καταλληλότητα ως πρωθυπουργός. Είναι και αυτό μια βελτίωση σχετικά με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις.
Αυτό που ανησυχεί, όμως, πιο πολύ είναι το γεγονός ότι έχουμε τρεις μονομάχους να κονταροχτυπιούνται για την καταλληλότητα. Κατά σειρά προτίμησης είναι ο Παπανδρέου, ...ο κανένας, και ο Καραμανλής! Που συγκεντρώνουν κατά την ίδια σειρά 33,7, 32,5 και 31,1. Η απάντηση ...κανένας τι υπονοεί; Κανένας από τους δύο ή κανένας γενικά από τους ήδη υπάρχοντες. Όχι τίποτα άλλο δηλαδή αλλά να ξέρουμε σε τι σημείο απελπισίας έχουμε φτάσει. Διότι κανένας από τους δυο, πάει και έρχεται. Έχουμε να διαλέξουμε από τους υπόλοιπους. Τι κάνουμε, όμως αν ο κανένας είναι ...γενικώς και αορίστως;
Ποιο δρόμο να τραβήξουμε;
Το δρόμο της κακίας ή της αρετής;  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου