Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   08/07/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Ό,τι βλέπουν κάνουν τα παιδιά. Τι θα κάνουν; Κάτι διαφορετικό; Θα ακολουθήσουν τις ...οδηγίες που λαμβάνουν σωρηδόν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και μετά ό,τι σπείρεις θα θερίσεις.
Και από την άλλη δε λένε ότι είσαι ό,τι τρως; Κατεβάζεις καθημερινά ...απαγορευμένες τροφές; Στο ύψος οι χοληστερίνες και τα τριγλυκερίδια. Και τρέχεις μετά να σώσεις ό,τι μπορείς.
Από όπου και να το πιάσεις το θέμα ...μπάζει. Μπάζει και πολύ μάλιστα και πλημμυρίσαμε.
Μόδα μάλλον έχει γίνει η εφηβική βία και μάλιστα άκρως επικίνδυνη στην πάλαι ποτέ κραταιά βρετανική αυτοκρατορία. Η γηραιά πρωτεύουσα νοσεί.
Μορφή επιδημίας έχει πάρει πλέον η χρήση μαχαιριού μεταξύ των εφήβων και όχι μόνο. Νέα παρόμοια περιστατικά αναφέρουν οι ειδήσεις και το θέμα είναι πλέον ανησυχητικό. Από την αρχή του έτους έχουμε 19 έφηβους που έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο.
Το μέγα πρόβλημα είναι ότι μειώνεται η ηλικία των δραστών. Εμφανίστηκε νέο κρούσμα κατά το οποίο 11χρονος  απείλησε με μαχαίρι μια μικρούλα 9 χρονών όταν αυτή αρνήθηκε να του δώσει το ηλεκτρονικό της παιχνίδι. Ο 11χρονος παρουσιάστηκε σε πρωτοδικείο και σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για οπλοκατοχή και απόπειρα ληστείας.
Το θέμα φυσικά δεν είναι ότι παρουσιάστηκε ο νεαρός στο δικαστήριο για να του επιβληθούν κυρώσεις. Διότι σε αυτή την περίπτωση προσπαθούμε να θεραπεύσουμε πλέον τα ανίατα.
Η πρόληψη λείπει που να αποτρέπει σε έναν 11χρονο να χρησιμοποιεί το μαχαίρι για όπλο. Η οποία δυστυχώς όχι μόνο απουσιάζει αλλά αντίθετα εξαφανίζεται από το βάρος των ατελείωτων ωρών βιντεοπαιχνιδιών και ανάλογων ταινιών φρίκης που κατά κόρον σπεύδουν τα νεαρά φυντάνια να προμηθευτούν και να ξεσηκώσουν ...ζωντανά παραδείγματα για μελλοντική τους χρήση και εφαρμογή.
Οι ελαφρές τιμωρίες προστίμων που υπάρχουν ...κατόπιν εορτής δεν διορθώνουν την ασθένεια. Με τη λήψη της ασπιρίνης περνάει ο πονοκέφαλος. Αλλά τι θα γίνει όταν ξαναέρθει; Πάλι ασπιρίνη; Θα επέλθει εθισμός και στις ασπιρίνες.
Και μετά θα τρέχουμε να σβήσουμε το κάθε εθισμό με άλλον έναν. Και ο κύκλος δεν πρόκειται να συμπληρωθεί ποτέ.
Τα φάρμακα πρέπει να καταργήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου