Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  24/06/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Είμαστε απαράδεκτοι!
Έχουμε κατεβάσει τόσο πολύ το επίπεδό μας που είμαστε άξιοι περιφρονήσεως μετά βδελυγμίας! Σερνόμαστε σαν σκουλήκια στο χώμα έχοντας χάσει κάθε ίχνος ηθικής και αξιοπρέπειας. Πρέπει να ντρεπόμαστε για την κατάστασή μας. Πρέπει να ντρεπόμαστε που έχουμε πέσει τόσο χαμηλά στο βάραθρο της απαξίωσης που ούτε ο Θεός ο ίδιος δεν θέλει να μας βλέπει.
Πού είναι τα δημοκρατικά μας ιδεώδη; Τα χριστιανικά μας ήθη; Αυτό το αρχαιοελληνικό DNA μας τι απέγινε; Που το έχουμε ξεχάσει και παρουσιάζουμε αυτή την εικόνα;
Σε συνέντευξη στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας του ο πρωθυπουργός των Σκοπίων είναι φωτιά και λάβρα! Μεταξύ άλλων ακούστηκαν και μερικά ...κλασσικά εικονογραφημένα! 
Και ο κύριος Γκρούεφσκι υποστηρίζει: “Νομίζω ότι κάποια μέρα, ίσως μετά από 30 ή 40 χρόνια, ο ελληνικός λαός θα ντρέπεται γι' αυτά που κάνουν οι πολιτικοί τους απέναντι στη ''Μακεδονία''. Αυτή η γενιά πολιτικών του νότιου γείτονά μας, προκειμένου να συγκαλύψει την αδυναμία της για τη διακυβέρνηση της χώρας, καθώς και τα πολλά σκάνδαλα, καλλιέργησαν τέτοια υστερία στο λαό αυτής της χώρας, όσον αφορά στο ζήτημα αυτό, που τώρα πλέον και οι ίδιοι δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση. Αυτό είναι λυπηρό. Ναι, σίγουρα μια ημέρα θα ντρέπονται γι' αυτό.
Μα μιλάει σοβαρά; Εγώ ήδη από τώρα ντρέπομαι για τα χάλια μας. Εσείς πότε θα αρχίζετε να ντρέπεστε; Τι 30 και 40 χρόνια! Πώς να βγεις έξω στον κόσμο όταν κουβαλάς μια τέτοια ντροπή; Πού να πας; Σε ποια χώρα του εξωτερικού να πας και να μη νιώσεις τη ντροπή επάνω σου. Θα σε κοιτάνε όλοι με ένα βλέμμα απαξίωσης που θα θέλεις να κρυφτείς!
Ντροπής πράγματα!
Σε ερώτηση αν το καλοκαίρι θα πάει διακοπές στην Ελλάδα, ο κύριος Γκρούεφσκι απαντά μονολεκτικά: “Όχι”.
Είδατε; Πάλι την πατήσαμε. Δεν θα έρθει για διακοπές στην Ελλάδα. Και σίγουρα θα χάσουμε και τους συμπολίτες του που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του. Πάλι χαμένοι θα βγούμε. Τόσο συνάλλαγμα θα χάσουμε. Θυμάστε που ερχόντουσαν τα πολυπληθή στίφη τα παλαιότερα καλοκαίρια και αφήναν το συνάλλαγμα τους;
Τα αυτοκίνητα τους γεμάτα κονσέρβες, αυγά, πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδα, λεμόνια, αλεύρι...
Βρε μπας και δεν πήγαιναν διακοπές αλλά στη λαϊκή για κανένα μεροκάματο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου