Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 24/02/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Είναι δυνατόν; Είναι αδύνατον!
Έστω μια μέρα. Μια μέρα, έτσι να περάσει χωρίς αναστάτωση. Με ηρεμία. Να βγει ο ήλιος, να γλύψει πόλεις και χωριά, βουνά και πεδιάδες. Να ...ξεπεταχτούν τα καινούρια μάτια στα δέντρα με ηρεμία. Να ακουστεί το κελάιδισμα των πουλιών με ηρεμία. Χωρίς νευρικότητα. Χωρίς ενδοιασμούς για την καινούρια μέρα. Τίποτα από όλα αυτά. Τίποτα, μα τίποτα.
Πάντα ένας εκνευρισμός, ένα χαμός στην τηλεόραση, μια γεύση τρικυμίας στα χείλη όπως λέει και ο ποιητής μας.
Πεθαίνω για την ημέρα που δεν θα έχει συμβεί τίποτα συνταρακτικό και να μην έχει τίποτα η τηλεόραση να πει και να κλείσει λόγω ανεργίας. Αλλά ...ευτυχώς δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο!
Είμαστε μια χώρα που το DNA της είναι πλημμυρισμένο από ...ταραχοποιά κύτταρα. Δεν μπορεί να σταθεί σε ηρεμία ούτε στιγμή. Η κατάσταση νηνεμίας είναι απαγορευτικό από την επιστήμη για την διατήρηση της υγείας της. Πρέπει να βρίσκεται συνέχεια σε μια θύελλα ...εμπόλεμων καταστάσεων. Οι αναστατώσεις της ανανεώνουν την όρεξη για ζωή.
Διαφορετικά δεν θα μπορέσει να επιζήσει. Η ηρεμία είναι απαγορευτική.
Εκεί που πήγαμε να ηρεμήσουμε, εκεί που μάθαμε ότι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν και μην ονειρεύεστε τζάμπα, νάσου σκάει μύτη η απόδραση και φτου από την αρχή.
“Η απόδραση ήταν το τελευταίο γεγονός σε μια σειρά ντροπιαστικών γεγονότων της συντηρητικής κυβέρνησης, η οποία κλονίζεται στο χείλος του γκρεμού” αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Times της Νέας Υόρκης.
Δεν το σχολιάζουμε το παραπάνω διότι δεν φτάνει που τους δίνουμε ιδέες για σενάρια να ξελασπώσει το Χόλυγουντ, μιλάνε και από πάνω.
Η κριτική των άλλων και η αντιμετώπιση τους δεν είναι το ζητούμενο. Η αυτοκριτική η δική μας είναι το φλέγον θέμα. Η παιδεία και ο επαγγελματισμός που απουσιάζουν από κάθε στιγμή. Και η έλλειψή τους ταλαιπωρεί τους υπευθύνους των τηλεοπτικών σποτ της γνωστής διαφήμισης.
Πόσο μπορεί να γνωρίζουμε τους εαυτούς μας;
Δεν μπορούμε να ξέρουμε. Διότι αντιγράφουμε συνέχεια και ποτέ δεν έχουμε μελετήσει από μόνοι μας. Και περνάμε τις τάξεις υποκλέπτοντας θέματα και μαθήματα.
Μέχρι να σκαλώσουμε σε κάποια ανεμόσκαλα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου