Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 17/02/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Η ιστορία επαναλαμβάνεται!
Δεν αρκεί μόνο …ο τρελός έρωτας. Δεν φτάνει μόνο αυτό για να υπάρχει ηρεμία και ησυχία. Άμα δεν είναι γεμάτη η τσέπη αρχίζουν οι γκρίνιες και οι φασαρίες και τα υπόλοιπα εξανεμίζονται σαν ατμός. Κανένα ίχνος. Διότι ως γνωστόν μόνο με γεμάτες τσέπες μπορείς να επιβιώσεις. Διαφορετικά, οι αγάπες και οι έρωτες μόνο, προκαλούν στομαχικές διαταραχές. Όταν υπάρχει το χρήμα όλα είναι μέλι γάλα. Όλοι αγαπημένοι και μονιασμένοι διότι το στομάχι δεν διαμαρτύρεται.
Εν μέσω οικονομικής κρίσης όμως αρχίζουν τα προβλήματα επιβίωσης. Τις προάλλες στραβομουτσούνιασε η Ευρώπη με τα αμερικανικά συνθήματα υπέρ των προϊόντων της στην προσπάθειά της να τονώσει το εσωτερικό εμπόριο της χώρας.
Σήμερα, ο πόλεμος του λαχανόκηπου πάει να σκάσει μύτη. Και πού; Στο εσωτερικό της αγαπημένης και ενωμένης Ευρώπης.
Το κουνουπίδι βρίσκεται στα μαχαίρια με το μπρόκολο!
Επεσε κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια η παραγωγή κουνουπιδιού στην γηραιά Αλβιόνα και οι παραγωγοί βλέπουν με στραβό μάτι την επικράτηση του ιταλικού μπρόκολου.
Ακόμα και οι Times του Λονδίνου συμβουλεύουν τους αναγνώστες τους να τρώνε κουνουπίδι για να αυξηθεί η κατανάλωσή του. Και αυτό επειδή το μπρόκολο βρίσκεται προ των τειχών και σύρει τον χορό του πολέμου απειλητικά. Ήδη ο πόλεμος του ...κουνουπιδομπρόκολου έχει φτάσει στα πρόθυρα του ιταλικού κοινοβουλίου και άρχισαν οι δηλώσεις και οι λεκτικές μπηχτές για τα χαρακτηριστικά υπεροχής του εν λόγω λαχανικού!    
Ο προστατευτισμός των εγχώριων προϊόντων θα γνωρίσει μεγάλες ημέρες δόξης! Ήδη έχει ξεφύγει από τα είδη ρουχισμού και άλλων συναφών και μη καθημερινών προϊόντων. Προελαύνει ταχέως στα είδη διατροφής προκαλώντας αναταραχές στις οικονομικές συνδιαλλαγές.
Το τι θα γίνει κανείς δεν ξέρει και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η φτώχεια φέρνει γκρίνια!
-Κι η φτώχεια θέλει καλοπέραση ! φωνάζει η θειά μου η Αμερσούδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου