Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 20/03/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Οι μεν και οι δε!
Αυτοί, οι μεν, πίσω από το γυαλί και εμείς, οι δε, μπροστά από το γυαλί σκυθρωποί, με ανοιχτά μάτια και στόμα αγναντεύουμε το ...υπερπέραν με το ύφος του χαμένου ευρισκομένου λίγο πριν από την απόλυτη βύθιση!
Το μεσημέρι κυκλοφορεί ένα πολιτισμικό σοκ! Ξεκινάει από νωρίς το πρωί και εκτινάσσεται στα ύψη το μεσημέρι μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.
Ομάδες κυριών και κυρίων απολαμβάνουν την επίδειξη μιας ανεξέλεγκτης παραγωγής αποβλήτων.
Οι μεν αποτελούν μια οικογένεια ασχέτως αν κατοικοεδρεύουν σε διαφορετικά κανάλια. Ολοι αγαπιούνται και όλοι περιμένουν στην γωνία με το ...φτυάρι στο χέρι. Ολοι γνωρίζονται μεταξύ τους σαν παλιά φιλαράκια άσχετα αν δεν έχουν συναντηθεί ποτέ τους. Το γυαλί ενώνει τους πάντες. Συμπονούν αλλήλους και ...δακρυβρέχονται για τα ατίθασα συμβάντα τους. Αναλύουν  με πάσαν λεπτομέρεια τα προσωπικά τους προς άμεση κατανάλωση για να τα γνωρίσουν και οι δε. Διότι πρέπει να ξέρουν και οι δε τα περί χωρισμού των αστεριών και τον βαθύ πόνο που καίει τα σωθικά τους. Πρέπει να γνωρίζουν οι δε ποιοι τσακώνονται από τους μεν και να συμπαρασταθούμε στον πόνο τους. Πρέπει να ξέρουν οι δε ποιοι είναι ...μεγαλόμισθοι και ποιοι ...κανονικόμισθοι. Και όλοι μαζί ζαλίζονται από την αντάρα που τους πιάνει από το σαράκι μιας μελλοντικής οικονομικής κατάρρευσης.
Και ασχολούνται και με τη διαμόρφωση της νεοελληνικής γλώσσας με πλήρη άνεση και χαμογελαστή διάθεση. Και μαθαίνεις ότι η παραθερίστρια δεν έχει καμία σχέση με την ...παραθυρίστρια! Και ...παραθυράς, μην νομίζετε, δεν είναι ο κατασκευαστής παραθύρων. Είναι οι μεν πίσω από το γυαλί. Και προσπαθούν να μιμηθούν τα παράθυρα των παλιών γειτονιών με τις γειτόνισσες να χαριεντίζονται ή να μαλώνουν για τα της γειτονιάς τους. Ενας μικρόκοσμος που έχει εκλείψει και η σύγχρονη τεχνολογία προσπαθεί να επαναφέρει με τον χειρότερο τρόπο.
Γιατί όμως το θηλυκό του παραθυρά δεν έγινε ...παραθυρού;
Προφανώς δεν είναι τόσο εύηχο και πέφτει το επίπεδο;
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου