Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 25/03/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


-Τι έγινε βρε παιδιά;
Κανείς δεν μίλησε! Όλοι προσηλωμένοι στο γυαλί!
-Κάτσε και μη μιλάς! Είπε η θειά μου η Αμερσούδα χωρίς να γυρίσει να με κοιτάξει. Το βλέμμα της προσηλωμένο στο γυαλί.
Βρισκόταν ακίνητη σχεδόν καθισμένη στον τριπλό καναπέ, τα τρία εγγονάκια της καθισμένα οκλαδόν κάτω στο πάτωμα, δυο γειτόνισσες στον διπλό καναπέ και τα παιδιά τους σε στάση αναμονής και έκστασης στις μονές πολυθρόνες. Κανείς δεν μιλούσε. Ούτε καν οι ανάσες τους. Το μόνο που ακουγόταν ήταν η τηλεόραση.
- Τι συμβαίνει βρε παιδιά;
Όλοι γύρισαν και με κοίταξαν με ένα βλέμμα που τα περιείχε όλα. Λίγο από ίντριγκα, λίγο από αγωνία, λίγο από το τι μέλλει γενέσθαι και λίγο από ...γκιουβέτσι.
- Έγινε κάτι σοβαρό;
Λες να έγιναν εκλογές; Καλά και δεν το πήραμε χαμπάρι; Και τι σόι εκλογές; Αφού δεν πήγαμε να ψηφίσουμε. Εκαναν εκλογές ...τα γκάλοπ; Μήπως βρήκε λεφτά ο Καραμανλής; Μήπως έγινε επιστράτευση; Μήπως κανένα γκάλοπ έδωσε προβάδισμα στον Καρατζαφέρη; Και οι οικολόγοι πράσινοι τι απέγιναν; Και η ψήφος των δεν ξέρω δεν απαντώ, δεν την έλαβαν υπόψη;  Τι τέλος πάντων και η αδρεναλίνη χτύπησε κόκκινο και άρχισε πια να πλημμυρίζει στο πάτωμα;
Αναστάτωση μέσα στο γυαλί. Συζητήσεις, έντονες αντιπαραθέσεις, υποψίες, απόψεις, προγνωστικά, ίντριγκες, δεν θα τα καταφέρει, τι επιλογή ήταν αυτή!
Τελείωσε! Παραιτήθηκε κάποιος αρχηγός κόμματος! Ανάστατη όλη η χώρα! Μόλις έμπαιναν διαφημίσεις, το ζάπινγκ πήγαινε σε άλλο κανάλι. Τα ίδια και εκεί. Ο προβληματισμός το ίδιο έντονος. Θρίλερ... γραμμένο στους υπότιτλους. Είδηση βόμβα... έγραφε ένα άλλο.
Τότε ήταν που πραγματικά φοβήθηκα. Κάτι σοβαρό συμβαίνει εδώ. Πραγματικά άρχισα να ανησυχώ. Επρεπε να παρακολουθήσω τι πραγματικά συμβαίνει. Κάθισα στην άκρη του καναπέ μιας και δεν υπήρχε πουθενά έστω και μια καρέκλα και έμαθα το συνταρακτικό γεγονός και ...ησύχασα.
Βρέθηκε παρουσιάστρια για τον ...πρωινό καφέ!
Από μακριά ακουγόταν η σειρήνα της πυροσβεστικής.
Κάπου είχε πιάσει φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου