Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 05/03/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Δεν μπορείς να πεις τίποτα.
Ούτε και να το σχολιάσεις διότι θα καταλήξεις στα τετριμμένα.
Δυο νεαροί, λέει, “σημάδευαν” λέει, με λέιζερ διερχόμενους οδηγούς στην περιφερειακή οδό της πόλης στην Θεσσαλονίκη. Διασκέδαση ήταν αυτό; Βίτσιο να το πει κανείς; Ανεγκέφαλη ψυχαγωγία να χαρακτηριστεί; Ποιος να ξέρει; Ποιος να θυμάται; Τι να πει;
Άντε να πεις ότι έπαιζαν οι νεαροί! Αντε να πεις ότι διασκέδαζαν οι νεαροί! Αντε να πεις ότι ήταν επικίνδυνο αυτό το παιχνίδι για πρόκληση σοβαρού τροχαίου ατυχήματος! Να τα πεις όλα αυτά. Και να πεις ότι παιδιά είναι και δεν τους κόβει. Γιατί δήλωσαν ότι εμπνεύστηκαν το παιχνίδι αυτό από τους οπαδούς των ελληνικών ποδοσφαιρικών γηπέδων που με λέιζερ “τυφλώνουν” τους παίκτες.
Πείτε το ντε να το μάθουμε και εμείς επιτέλους! Ετσι εξηγείται γιατί ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να πάρει πρωτάθλημα. Το λέιζερ φταίει!
Λίγο βαρύς έπεσε ο χώρος του παιχνιδιού τους, επειδή όσο νάναι ένας περιφερειακός δρόμος δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους εκπαιδευτικά παιχνίδια.
Η έκπληξη ήρθε από την ανακοίνωση της ηλικίας των νεαρών! Ο ένας νεαρός 21 ετών ιδιωτικός υπάλληλος και ή άλλη νεαρά 20 ετών φοιτήτρια Γυμναστικής Ακαδημίας. Οι γυμνασιόπαιδες έχουν περισσότερο μυαλό!
Κατά τα άλλα αφήστε τα παιδιά... να παίξουν να εκφράσουν την ελευθερία των λόγων και των πράξεών τους. Διότι σε τέτοιες περιόδους ξεπροβάλλει μεγαλοπρεπώς η φαιδρά πορτοκαλέα ενός ανήσυχου μυαλού. Όπως του άλλου, ακόμα πιο παιχνιδιάρη, που πήγε και έκοψε τις γραμμές το τραίνου - πώς τα κατάφερε άραγε; - και μετά πήρε τηλέφωνο και ζητούσε λύτρα γιατί διαφορετικά θα είχαμε άλλο ατύχημα. Αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Πλήρης αδιαφορία αν δεν έχει σχέση με την προσωπική ευτυχία, την καλοπέρασή μας και το εύκολο γέμισμα της τσέπης μας!
Μήπως έχουν δίκιο με αυτά που βλέπουν να σερβίρονται νυχθημερόν στην τηλεόραση; Διότι κάτι πρέπει να κάνουν και αυτά!
Αργεί και η παγκόσμια Ημέρα της Ηλιθιότητας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου