Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 16/03/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Και τώρα τι θα απογίνουμε; Πώς θα καζαντίσουμε; Τι θα απογίνουν τα θέλγητρα όλων των παραθαλασσίων οδών; Ερημικά και μόνα;
Τέρμα οι Ρώσοι! Σημαντική μείωση αναμένεται για φέτος το καλοκαίρι διότι και αυτοί άρχισαν να κόβουν το παντεσπάνι και το γύρισαν στο ψωμί. Και ως πότε; Το βαριέσαι και αυτό κάθε μέρα. Και να πεις ότι δεν υπάρχει ψωμί; Αμέτρητες ποικιλίες κυκλοφορούν για κάθε είδους λεπτεπίλεπτο ουρανίσκο. Ξεχάστε τα παλιά που την περνούσαμε ή με άσπρο ή με μαύρο. Αφού υπάρχει προοπτική να μπει ειδικό κεφάλαιο στην …ζαχαροπλαστική πλέον για το ψωμί. Τι να το κάνουμε λοιπόν το παντεσπάνι; Ας πάει στα κομμάτια!
Τέρμα λοιπόν η πληθώρα των Ρώσων. Λίγο το ρούβλι που έχει υποτιμηθεί έναντι των άλλων νομισμάτων, λίγο η ανεργία που ανέβηκε, λίγο τα αεροπορικά εισιτήρια που θα είναι πολύ ακριβά φέτος, λίγο το ένα λίγο το άλλο, πολύ θέλει να έρθουν τα πάνω κάτω;
Όχι τίποτα άλλο δηλαδή αλλά θα πάρουμε το αίμα μας πίσω για τις περσινές και προπέρσινες διακοπές που δεν βρίσκαμε κοτέτσι για κοτέτσι στα παράλια της Χαλκιδικής.
Α, παρακαλώ, ρεζερβέ, κατειλημμένο, δεν υπάρχει τίποτα, αργότερα αν θέλετε και …έπεφτε η πόρτα στα μούτρα των ημεδαπών τουριστών. Οποία απογοήτευση μας να βλέπουμε από μακριά τα πλήθη του βορά να καλοπερνούν στα …πεντάστερα, μασουλώντας ένα βδελυρό και λιποσταγές γύρο με πίτα! Καμία σχέση με τα χιλιόμετρα των στημένων μπουφέδων. Και να μετά έξαρση των ψυχολογικών συμπλεγμάτων του φτωχού συγγενή!
Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς …βαρβάρους;
Ήρθε η στιγμή της αλήθειας!
Θα πάρουμε το αίμα μας πίσω. Θα στερηθούμε τα παράλια της και φέτος έτσι για ένα πείσμα που όχι μόνο δεν μας έδιναν δωμάτια αλλά μας τα χρέωναν και πιο ακριβά.
Διότι έτσι κι αλλιώς αλλού πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα για να …απολαύσουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα τα τερτίπια της οικονομικής κρίσης.
Γιατί να μην μείνουν και τα λεφτά μας στην περιοχή μας;
Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο …την τσέπη μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου