Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 27/04/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Ήταν να το ακούσουμε και αυτό!
Να παρακαλάμε, λέει, να έχει συννεφιά, κρύο και βροχή για να δούμε μια άσπρη μέρα. Διότι οι μέρες με αυτά τα καιρικά χαρακτηριστικά έχουν καλύτερη επιρροή στην ικανότητα της μνήμης, στην ικανότητα μας να παρατηρούμε με περισσότερη προσοχή τα συμβάντα γύρω μας. Και επί πλέον σκεφτόμαστε πιο καθαρά.
Στην ακριβώς αντίθετη περίπτωση συμβαίνουν τα εντελώς αντίθετα. Όταν λαμπυρίζει ο ήλιος, κελαηδούνε τα πουλάκια, και σου έρχεται διάθεση για αποδράσεις κατά παραλία μεριά για ουζάκι μετά συναφών, τότε τα πράγματα είναι συννεφιασμένα ...εσωτερικά! Ούτε μπορείς να θυμηθείς διότι η ικανότητα της μνήμης παρουσιάζει κόπωση, ούτε να σκεφτείς καθαρά, ούτε να μπορείς να παρατηρείς με μεγάλη προσοχή τα γύρω σου τεκταινόμενα. Δηλαδή είσαι σε μια κατάσταση νιρβάνα. Διότι τι άλλο θέλεις από την ζωή σου; Να μην θυμάσαι και να μην σκέφτεσαι. Να καλοπερνάς και να χαμογελάς μέχρι το τέλος της ημέρας και να πεις καλά μέχρι εδώ. Αύριο πάλι!
Η μελέτη διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας από μια ομάδα ψυχολόγων και αποκαλύπτει σύμφωνα με τα λεγόμενα τους ότι η καλή ή η κακή διάθεση επηρεάζει τον τρόπο που ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις πληροφορίες που δέχεται. Και έκαναν έρευνα σχετικά με τις καιρικές συνθήκες.
Δεν ξέρουμε όμως τι αποτελέσματα έχει η κακή διάθεση όταν υπάρχουν και ηλιόλουστες καιρικές συνθήκες. Διότι δεν είναι δυνατόν να έχουμε μόνιμο χαμόγελο και το καλοκαίρι.
Η κακή διάθεση δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο του χειμώνα. Αντε, να πούμε τις πρώτες μέρες της Άνοιξης μέχρι να συνηθίσουμε τον καιρό, πάει και έρχεται. Αλλά στην συνέχεια;
Και από τι δείγματα φάνηκαν τα αποτελέσματα; Διότι η Νέα Νότια Ουαλία μας πέφτει λίγο μακριά. Ισχύουν τα αποτελέσματα για όλους τους κατοίκους του πλανήτη;
Και σιγά το καινούριο που έφεραν οι ψυχολόγοι. Εμείς το γνωρίζαμε εδώ και χρόνια.
Γιατί, εξ άλλου, κλείνει η Βουλή τα καλοκαίρια;
Αμ το άλλο;
Τις προλαβαίνουμε, δεν τις προλαβαίνουμε τις ευρωεκλογές!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου