Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  27/03/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Πάλι καλά που την σκεφτήκαμε!
Αλλά και που την σκεφτήκαμε τι έγινε; Τι θα γίνει; Τι μπορεί να γίνει; Αύριο το βράδυ θεωρητικά είναι η “Ωρα της Γης”! Μια προσπάθεια αποστολής μηνύματος στους από πάνω. Λες και οι από πάνω είναι από άλλη ...πάστα. Λες και μεγαλώνουν, αναπνέουν και επιβιώνουν σε άλλο πλανήτη. Λες και οτιδήποτε δεν τους επηρεάζει, δεν τους αγγίζει παρά μόνο τον αμέτρητο πληθυσμό.
Η EARTH HOUR, ξεκίνησε ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Η Ωρα της Γης ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας με τη συμμετοχή 2.2 εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων που έσβησαν τα φώτα τους για μία ώρα. Μόλις έναν χρόνο αργότερα η εκστρατεία μετατράπηκε σε ένα παγκόσμιο κίνημα για το κλίμα με τη συμμετοχή 100 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 35 χώρες.
Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως. Μέχρι στιγμής ...φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Ελπίζουμε ότι έπεται συνέχεια.
Και γρήγορα οι Ελληνες, οι γνωστοί μας άγνωστοι, βρίσκονται στην πρώτη θέση παγκοσμίως από πλευράς συμμετοχής για φέτος και ξεπερνούν ακόμα και τους εμπνευστές Αυστραλούς, οι οποίοι "βρέθηκαν" στην τρίτη θέση πίσω από τον Καναδά που είναι δεύτερος. Αν αναλογιστούμε τα μεγέθη των χωρών η Ελλάδα δεν βρίσκεται μόνο πρώτη αλλά και με διαφορά. Και μεγάλη μάλιστα, τεράστια. Εκεί αναλογίζεσαι ότι πραγματικά οι Νεοέλληνες είναι ...γνωστοί άγνωστοι!
Που δικαίως αναρωτιούνται αν μπορεί κάτι να γίνει, μιας και οι ... πλανητικές διοικήσεις δεν ασχολούνται παρά μόνο με τις παρτίδες μονόπολι που έχουν καταντήσει πλέον ιστορικές.
Το δυσάρεστο πάλι είναι ότι μέχρι στιγμής οι συμμετοχές στην εκστρατεία παγκοσμίως δεν φαίνεται προς το παρόν να εγγίζουν τις προβλέψεις και τις επιθυμίες της οργάνωσης.
Είναι οι υπόλοιποι που αφήνουν τους υπόλοιπους να τρέξουν.
Αυτοί θα έρθουν μετά με ...ταξί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου