Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   07/05/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Το παράλογο μπορεί να είναι και λογικό;
Αύξηση πωλήσεων σε αυτοκίνητα τον τελευταίο καιρό έως και 300%! Πανικός στην αγορά και η αγορά αυτοκινήτου είδε ...πασχαλινές μέρες. Πατείς με πατώ σε για να έχουμε τέτοια αύξηση. Προφανώς σήμανε τέλος συναγερμού για ...την οικονομική κρίση που λιμνάζει ανά την νότια επικράτεια της  βαλκανικής χερσονήσου. Ευκαιρία που μειώθηκαν οι τιμές και άνοιξαν τσέπες, μπαούλα, σεντούκια και δόθηκαν απλόχερα στην εκπλήρωση ενός ακόμη πολυπόθητου ονείρου και ευημερίας. Διότι αν δεν έχεις καινούριο αστραφτερό αυτοκίνητο και κάμποσα έως μπόλικα τετραγωνικά σπίτι δεν έχεις κάνει τίποτα! Μα τίποτα! Τι θα έχουμε να δείχνουμε σε γνωστούς και φίλους και άσπονδους γειτόνους; Η εξωτερική εικόνα είναι αυτή που μετράει. Για τα άλλα έχει ο Θεός! Να ‘ναι καλά οι ...ντόγκες!
Από την άλλη, οι τράπεζες θεωρούνται πλέον οι μεγαλύτεροι έμποροι αυτοκινήτων. Διότι καλά είναι το καινούριο απόκτημα. Καινούριο κοσκινάκι μου και πού να σε κρεμάσω! Με τι λεφτά έγινε η αγορά του νέου ...κινητού αποκτήματος; Να ‘ναι καλά οι τράπεζες!  
Το 2008 εκδόθηκαν περίπου 100.000 αιτήσεις αφαίρεσης οχημάτων από τα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας από τις οποίες κατασχέθηκαν περίπου 70.000 αυτοκίνητα. Ωστόσο τα πράγματα για το 2009 προδιαγράφονται πολύ χειρότερα καθώς μόνο τους δύο πρώτους μήνες έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 20.000 ΙΧ. Και οι δημοπρασίες κατασχεμένων αυτοκινήτων καλά κρατούν!
Ποιός φταίει λοιπόν για την όλη κατάσταση; Οι τράπεζες που δίνουν λεφτά; Αυτά έχουν, αυτά εμπορεύονται. Δεν πουλάνε μπρόκολο και φασολάκια! Χρήματα πουλάνε. Ο νεοέλληνας που ξοδεύει περισσότερα από ό,τι βγάζει; Μήπως πρέπει να απαιτήσουμε αύξηση μισθών; Και πόσο να ζυγίσουμε την παραγωγικότητα μας; Διότι ως γνωστόν ο ελληνικός τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει. Όποιος πλειοδοτήσει περισσότερα αυτός κερδίζει.
Και ήδη έχει ξεκινήσει ο αγώνας για την επόμενη αναμέτρηση για να φανούν οι πραγματικές δυνάμεις. Να αποδειχθεί πόσο δίκιο είχαν οι απανωτές δημοσκοπήσεις που τελικά θα βρουν όλους ευχαριστημένους. Νικητές και ηττημένους!
Για να αποδειχθεί ότι το παράλογο είναι και λογικό!
Εν πλήρει δόξη και τιμή! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου