Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 19/02/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Η επιστήμη έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια και συνεχίζει να τα κρατά εκεί ψηλά προφανώς δείχνοντας τον Ύψιστο.
Αλλά και ο Ύψιστος ακολουθεί το ίδιο παράδειγμα!
Υπάρχει μια φόρτιση αγνώστου προελεύσεως και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που επικάθεται πάνω στην ατμόσφαιρα και καλύπτει τα πάντα. Κινητά και ακίνητα. Οτιδήποτε κινείται πάνω στη γη και οτιδήποτε στέκει ακίνητο. Όλα δέχονται μια συγκεχυμένη επιρροή με αποτέλεσμα την αλλοίωση χαρακτηριστικών και ιδιοτήτων. Με ασαφείς προορισμούς και αδιευκρίνιστες κατευθύνσεις.
Κινείται μια αίσθηση απώλειας συνείδησης. Εισχωρεί βαθύτατα και μεταλλάσσει ότι αντιστέκεται σε παλιότερες ιδανικές και φυσικές συνθήκες. Αλλοτριώνει σκέψεις και συναισθήματα και οδηγεί συνειδητά τη χειρονομία σε καινοφανή τέρματα. Η επίτευξη του στόχου επιτυγχάνεται. Και οδηγεί όλο το σύστημα να θέλει να ταξιδεύει άσκοπα χωρίς προορισμό.
Με το ξεκίνημα της μέρας δεν υπάρχει ηθελημένη πορεία στο γνωστό. Η πορεία συνεχίζει στο άγνωστο και η κατάσταση ασύδοτα και εκτός ελέγχου κατευθύνεται στο πουθενά. 
Ο καθημερινός αγώνας έχει ξεφύγει πλέον και κατευθύνεται στην εκμετάλλευση και εξαπάτηση των ατόμων σε οποιοδήποτε μικρόκοσμο και αν εισχωρήσεις προς ανάπτυξη εσωτερικής έρευνας και μελέτης.
Ο μικρόκοσμος της οικογένειας, του σχολείου, της γειτονιάς, της διατροφής ακολουθεί ένα δρόμο με εισιτήριο πλέον χωρίς επιστροφή και απροσδιόριστο προορισμό.
Η εξαπάτηση συναισθημάτων, λογικής, γεύσεων ανθεί και κυριεύει κάθε ενέργεια της ημερήσιας διάταξης. Ο έλεγχος θεωρείται εκτός εποχής και υπόκειται σε κατηγορίες καταπάτησης προσωπικών δεδομένων. Η ειλικρίνεια των προθέσεων μας φυγαδεύεται και καλύπτεται εξόχως προσεκτικά πίσω από την αυλαία των προσωπικών μας πεποιθήσεων.
Καλυπτόμαστε αρκετά καλά και εξόχως θεατρικά. Και πιστεύουμε ότι η εικόνα μας δεν θα συνθλιβεί κάτω από το καταστροφικό βάρος των μελλοντικών μας ονείρων.
Ακόμα γελιόμαστε και οι ρυτίδες γέλιου έχουν μείνει μόνιμες.
Το κουρνιαχτό ακούγεται σαν μουσική υπόκρουση της καινούριας περιπέτειας που επιτυχώς προβάλλεται καθημερινά.
Και το άγχος μας είναι να βρούμε εισιτήρια πριν εξαντληθούν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου