Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 18/03/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Διαβάζεις ένα βιβλίο. Στην αρχή δεν καλοκαταλαβαίνεις τι γίνεται. Σιγά σιγά ξεκαθαρίζει το τοπίο.
Βλέπεις ένα παιχνίδι. Στην αρχή δεν πολυδιακρίνεις ποιος έχει τα προσόντα για την κατάκτηση της νίκης. Στην πορεία βλέπεις και καταλαβαίνεις ποιος πρόκειται να νικήσει εκτός απροόπτου φυσικά. 
Παρακολουθείς μια ταινία μυστηρίου, αγωνίας και δράσης. Χρειάζεσαι κάποιο χρόνο για να μπεις στο κλίμα. Ολα χρειάζονται το χρόνο τους.
Στο μονόπολι πάλι η τελική έκβαση του αγώνα δεν διαφαίνεται από την αρχή. Θέλει και αυτό το χρόνο του. Εξαρτάται από τις κινήσεις των αντιπάλων μερών, οι έξυπνες ενέργειες, το μέγεθος της μανίας του καταναλωτισμού και η σωφροσύνη σε αυτό το μαγικό παιχνίδι του ύψους ή του βάθους.
Και ξαφνικά έρχονται μηνύματα από την αντίπερα όχθη του ωκεανού ότι κάτι άρχισε να κινείται. Οχι δεν είναι το ...φιδάκι ο Διαμαντής!
Αναλυτές υποστηρίζουν - αχ! αυτοί οι αναλυτές - ότι τα βελτιωμένα στοιχεία για τον στεγαστικό κλάδο αποτελούν ένδειξη ότι η οικονομία δεν αποκλείεται να εισέρχεται σε τροχιά ανάκαμψης. Και αυτό διότι, σημαντική άνοδο κατά 22% παρουσίασε η οικοδομική δραστηριότητα για νέες κατοικίες στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, ενισχύοντας τις ενδείξεις ότι ο ρυθμός πτώσης της οικονομίας ενδέχεται να μειώνεται. Και εκτός αυτού οι αγορές στις ΗΠΑ είχαν άνοδο ενώ στην Ευρώπη πτώση.
Δεν το περίμεναν οι αναλυτές αυτό. Ηταν έκπληξη η άνοδος της στεγαστικής αγοράς καθώς προέβλεπαν πτώση. Τι σου είναι καμιά φορά αυτά τα παιχνίδια. Τον Ιανουάριο είχε τον χαμηλότερο αριθμό νέων κατοικιών τα τελευταία 50 χρόνια και τον Φεβρουάριο ...ανέβηκε το θερμόμετρο.
Και μην ξεχνάμε ότι η κατάρρευση της στεγαστικής αγοράς στις ΗΠΑ ήταν ο σημαντικός παράγοντας της παγκόσμιας οικονομικής ...ταλάντωσης. Γριπώνεται η Αμερική, στην Ευρώπη τρέχουν για αντιβιοτικά! Φταρνίζεται η Αμερική, η Ευρώπη ψάχνει ...χαρτομάντιλο!
Από την άλλη δεν έχουμε θύματα, δεν έχουμε επί πλέον χημικά να αιωρούνται, δεν έχουμε πρόσφυγες, δεν έχουμε βομβαρδισμούς και γενικά δεν έχουμε τα συμπτώματα και τις παρενέργειες ενός συμβατικού πολέμου.
Όλος ο πλανήτης ένα απέραντο ...χρηματιστήριο.
Κατά το ...τρελοκομείο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου