Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ"  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  09/02/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Βρέθηκε μισολιπόθυμη στο πάτωμα του δωματίου της. Σχεδόν αναίσθητη. Μετά δυσκολίας ανάπνεε. Πανικός, αγωνία, τρεχάματα. Οι γειτόνισσες πάνω κάτω να μάθουν τι έγινε.
Τι έγινε; Η θειά μου η Αμερσούδα δεν άντεξε! Σωριάστηκε φαρδιά πλατιά στο πάτωμα μη αντέχοντας το γεγονός! Ώρα πέρασε μέχρι να την συνεφέρουμε. Λες και το έκανε επίτηδες. Μόλις συνερχόταν, πάρτην πάλι κάτω!
- Όχι δεν είναι δυνατόν! ψέλλιζε και ξαναέπεφτε στο λήθαργο της λιποθυμίας.
- Τι έγινε βρε παιδιά; Συνέβη κάτι;
Κανείς δεν ήξερε να απαντήσει. Ηταν μόνη στο δωμάτιο. Απλώς από το διπλανό δωμάτιο άκουσαν το μπαμ που έκανε η πτώση του σώματος και έτρεξαν πανικόβλητοι να δουν. Η θεια μας η Αμερσούδα ξαπλωμένη στο πάτωμα αδύναμη και ωχρή έσπειρε τον πανικό σε κάθε συγγενή και φίλο.
Μετά πολλών κόπων και βασάνων καταφέραμε να την συνεφέρουμε και να την βάλουμε στο κρεβάτι της και να συνέλθουμε και εμείς από την ταραχή που τραβήξαμε. Σε λίγο περιμέναμε και το γιατρό για να ενημερωθούμε τα περί της υγείας της.
- Δεν θέλω γιατρό! τσίριξε.  Τι να μου κάνει ο γιατρός;
Όλοι αλληλοκοιτάχτηκαν και προφανώς η απορία πέρασε από όλων τα μυαλά για την κατάσταση των νοητικών λειτουργιών της.
- Δεν θέλω γιατρό. Επίτηδες το κάνουν. Το είπαν μια, το είπαν δυο, το είπαν τρεις ...και το λουρί της μάνας! Δεν θα καταφέρουν τίποτα. Δεν πρόκειται να τους τον δώσουμε. Νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνουμε τι γίνεται, ε; Δεν θα του κάνουμε όμως το χατίρι. Δικός μας είναι και ας χτυπιούνται όσο θέλουν. Θα τους δώσουμε εμείς τον Κώστα μας; Και λέγοντας αυτά άρχισε να σηκώνεται ρίχνοντας βλοσυρά βλέμματα σε όσους έδειχναν ότι δεν συμφωνούσαν μαζί της. Σε τι να συμφωνήσουν και τι να διαφωνήσουν; Αφού κανείς δεν είχε καταλάβει περί τίνος πρόκειται.
Αρχισε να φτιάχνεται και να στολίζεται μπροστά στον καθρέπτη αδιαφορώντας για τον κόσμο που είχε τρέξει φοβούμενος για την υγεία της.
- Ο Κώστας είναι δικός μας. Δεν τον δίνουμε στο ΠΑΣΟΚ. Τον θέλουν για να κερδίσουν τις εκλογές. Ακούς εκεί! Μπροστά το ΠΑΣΟΚ με πρόεδρο τον Κώστα!
Δεν πρόλαβε να τελειώσει την κουβέντα της και ξαναέπεσε λιπόθυμη! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου