Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 11/03/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Μάλλον ξεκαθάρισμα λογαριασμών είναι!
Ανωτέρου έως ανωτάτου επιπέδου μάλιστα!
Δεν αγγίζει τόσο πολύ τα κατώτατα στρώματα. Μόνο όσα έχουν άμεση επαφή και εξάρτηση με την κορυφή. Οι άλλοι απλώς θα νιώσουν ένα τράνταγμα μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης! Κατά τα άλλα ο αγών συνεχίζεται.
Ο αγών των εντυπώσεων καλά κρατεί και ο σημαιοστολισμός βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Μια μεγάλη αμερικάνικη τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη για τους πρώτους δύο μήνες του έτους. Και όχι μόνο αυτό αλλά ήταν και το καλύτερο τρίμηνο της από το 2007. Τόσο καλά!
Δηλαδή πάει η οικονομική κρίση; Θα την ξεπεράσουμε εμείς με τις καταθέσεις και τις μετοχές ή ακόμα θα χτυπιόμαστε ως χταπόδια λιασμένα σε μια ηλιόλουστη παραλία του Αιγαίου πελάγους; Οχι τίποτα άλλο δηλαδή, πλησιάζει και το καλοκαίρι και όσο να πεις θέλουμε και τις διακοπές μας για να ξεχάσουμε λίγο την οικονομική κρίση των τελευταίων μηνών.
Και σαν πήραν χαμπάρι τα ευχάριστα νέα τα χρηματιστήρια να ‘σου πετάνε και μια άνοδο. Το Τόκιο είχε μια πτώση αλλά τι να σου κάνω; Ας πρόσεχες! Συμμαζέψου λίγο. Δουλειά, δουλειά χρειάζεται και λίγο διασκέδαση.
Κατά βορρά μεριά δεν κατάφεραν να χαμογελάσουν ακόμα γιατί τα πράγματα είναι λίγο πιο σκούρα έως μαύρα. Οι New York Times αναγγέλλουν δύσκολες εποχές για πρίγκιπες. Χάρηκε, δεν χάρηκε, δεν μπορώ να το πω. Άμα δεν είσαι μπροστά να βλέπεις τον άλλο, δεν μπορείς να κάνεις σωστές εκτιμήσεις. Καταρρέουν οι πλούσιοι της Ρωσίας, οι έχοντες και κατέχοντες.
Πουθενά αλλού στον κόσμο, όμως, δεν επλήγησαν τόσοι επιχειρηματίες τόσο άσχημα και τόσο γρήγορα όσο στη Ρωσία τους τελευταίους μήνες. Ενας πανικός. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Και όποιος σωθεί.
Τι να πούμε ως σοβαρό παράδειγμα; Ότι η μεγαλύτερη βιομηχανία αλουμινίου και νικελίου στον κόσμο βρίσκεται σε ρώσικα χέρια; Βρε μπας και θέλουν να τους ξεκουράσουν λίγο τους ανθρώπους; Κράτα κράτα, κουράζονται. Χέρια είναι αυτά, πόσο να αντέξουν, αρχίζουν και μουδιάζουν και άντε μετά να τρέχεις για εξετάσεις. Νάσου και τα αρθριτικά και άμα εμφανιστεί το ένα δεν σε ξεχνάει κανένα. Μην το συζητάς.
Όσο να πεις ένα φιλάνθρωπο συναίσθημα υπάρχει σε αυτόν τον ατέλειωτο οικονομικό πόλεμο.
Μια αλληλεγγύη, μια συμπόνια.
Ως φαίνονται τα πράγματα, ο Ερυθρός Σταυρός θα καταλήξει στην ουρά ανέργων του ΟΑΕΔ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου