Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 26/01/2009

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Η πραγματικότητα είναι πολλές φορές μη πραγματικότητα.
Αποπνέει μια απάτη που καθηλώνει την γνώση και την εξαπατά. Και κανείς δεν είναι ποτέ σίγουρος ότι αυτό που ακούει, διαβάζει, βλέπει είναι πραγματικό ή μια επιθυμία του υποσυνείδητου να το αντιληφθεί έτσι. Ακόμα περισσότερο όταν αναγκάζεται να το αντιληφθεί τοιουτοτρόπως.
Και ακόμα περισσότερο όταν το πραγματικό αναιρεί το μη πραγματικό και το αντίθετο, τότε υπάρχει ένα κενό πραγματικό που καλύπτεται όμως από την μη πραγματικότητα.
Και όλα αυτά μπορεί να συμβούν.
Οπως η απορία για την ευγενή κατάληξη των βιομηχανικών αποβλήτων που κατατρώγουν τα σωθικά μας. Σήμερα εκεί, αύριο εδώ.
Ολη η Αττικοβοιωτία έχει ποτιστεί με καρκινογόνα λύματα. Ακόμη ποτίζεται, αφού τα βιομηχανικά απόβλητα που παροχετεύονταν παλιά στον ποταμό τώρα διοχετεύονται απευθείας στον υδροφόρο ορίζοντα μέσα από γεωτρήσεις και πηγάδια...
Το εξασθενές χρώμιο ρέει άφθονο  σε βρύσες σπιτιών, σχολείων, νοσοκομείων. Ζεις, σπουδάζεις, αρρωσταίνεις με την βλάβη μέσα σου. Και από την άλλη, βροχή τα πρόστιμα αλλά το πρόβλημα παραμένει διότι ακόμη κι ένα πρόστιμο δις δεν θεραπεύει τίποτα. Διότι η παιδεία μας είναι αυτή που λοξοκοιτάει αλλού προς κερδοφόρα ταμεία μεριά και όχι προς συντήρηση του περιβάλλοντος και όλων των συναφών σαχλών ανακοινώσεων και διαφημίσεων διάφορων κακόμοιρων οργανισμών και αφελών εθελοντών. Ασε να κάνουμε την δουλειά μας!
Η παιδεία μας είναι αυτή που δεν μπορεί να συμφωνήσει αν τα ιατρικά απόβλητα νοσοκομείων δεν καταλήγουν σε ειδικά αποτεφρωτήρια ή δρομολογούνται σε άγνωστη διεύθυνση. Σχετική έρευνα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το Σώμα Επιθεωρητών που υποστηρίζει  ότι ναι μεν υπάρχει ανάμειξη ιατρικών και οικιακών αποβλήτων, η οποία όμως γίνεται μετά από ειδική επεξεργασία των ιατρικών που τα καθιστά ισοδύναμα με τα οικιακά.
Ναι μεν αλλά...
Ποια πραγματικότητα να επιλέξω;
Αυτή που φταίνε όλοι οι άλλοι αλλά όχι εγώ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου